6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Copil condamnat la saracie. A umplut jumatate de clasa de paduchi

Scandal de te mananca capul la o scoala din Pascani. Zeci de parinti nu vor sa isi mai trimita copiii la ore din cauza unei eleve pline de paduchi. Copilul nu are nici o vina ca traieste in mizerie motiv pentru care invatatorii i-au tinut partea dar vor sa sesizeze institutiile statului. In replica bunica fetei acuza cadrele scolare ca i-ar fi interzis copilului sa mai vina la ore.

Pustoaica are 10 ani si este eleva in clasa a doua la Liceul Economic Nicolae Iorga. A ramas fara mama de cand era mica si este crescuta de tatal si bunica sa. Oamenii traiasc in conditii greu de imaginat fara nici un venit, din mila altora.

Din toamna anului trecut copilul a inceput sa urmeze cursurile la clasa a doua. La scurt timp au aparut si problemele: jumate de clasa s-a umplut de paduchi.

Invatatoarea spune ca a incercat sa o protejeze pe fetita. I-a luat tratamente pentru deparazitare si a avut grija sa se integreze in activitatile scolare.

Situatia a ajuns si la urechile medicului scolar. A fost verificata toata clasa iar copilul a fost gasit din nou cu paduchi. I s-a recomandat sa stea cateva zile acasa pentru tratamente .
In replica bunica fetei sustine ca nepoata sa a fost scoasa de la ore si trimisa acasa fara nici un motiv. Copilul insa a recunoscut ca a mintit.

Invatatorii dau asigurari ca fetita a avut parte de acelasi tratament ca si ceilalti elevi si nu a fost data afara de la ore. In schimb parintii nu vor sa isi mai trimita copiii la scoala. Cazul ar putea ajunge in atentia inspectorilor de la Protectia Copilului pe motiv ca acest copil este victima saraciei si a lipsei de interes din partea celor care sustin ca o au in grija.

Medicul scolar recomanda ca in astfel de cazuri, copilul cu paduchi sa fie izolat pentru a nu contamina si alte persoane.

Mentionam ca anul trecut au mai fost inregistrate astfel de cazuri in scolile din Pascani dar nu de o asemenea amploare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow