6.1 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021
Array

Copiii nevaccinaţi nu vor putea merge la școală. Ce spun medicii din Iași despre proiect!

altă prevedere: consimţământul părinţilor pentru imunizare se prezumă: adică se consideră a fi dat din oficiu, urmând a fi nevaccinaţi doar copiii ai căror părinţii merg la medicul de familie şi refuză scris vaccinarea.

Proiectul Legii vaccinării con­ţine în momentul de faţă mai multe prevederi ce privesc atât medicii de familie cât şi cei pediatri. Una dintre acestea presupune că, în cazul vaccinărilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă: adică se consideră a fi dat, excepţie făcând situaţiile în care părinţii merg la medicul de familie şi refuză în scris vaccinarea.

„Pentru că noi efectiv am lucrat la această lege a vaccinării, considerăm că tot ce prevede legea este oportun pentru ţara noas­tră şi pentru ca populaţia noas­tră să aibă copii sănătoşi. Asta pentru că legea prevede o anu­mită disciplină şi presupune ca populaţia să se conformeze unui program care trebuie să aibă nişte etape care să fie urmărite aşa cum generaţii la rând s-au su­pus acestor reguli. Cei din ge­neraţia mea nu erau întrebaţi dacă vor să-şi vaccineze sau nu copiii, lumea se supunea acestui program naţional, şi ca dovadă, iată, au ieşit generaţii de oameni sănătoşi. Acum există mii de păreri, prea puţin fondate însă pe dovezi ştiinţifice“, a precizat dr. Anca Deleanu, medic de familie şi preşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, filiala Iaşi.

O altă prevedere din proiectul legii vaccinării este ca, la data înscrierii copiiilor sau tinerilor într-o colectivitate de învăţământ, să fie solicitată o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor obligatorii, care să fie eliberată de medicul de familei sau de furnizorul de servicii medicale de vaccinare. În cazul celor care nu au docu­mentaţia necesară, părintele sau reprezentantul legal are obligaţia de a prezenta în termen de maxim 60 de zile fie calendarul de recuperare pentru vaccinurile obligatorii, fie o adeverinţă care să con­ţină contraindicaţiile medicale pentru anumite vaccinări.

Continuare pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

Se întrerupe furnizarea apei in orașul Targu Frumos si împrejurimi

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă în zilele de 26 și 27 octombrie 2021 În scopul...

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI