More

  Copiii nevaccinaţi nu vor putea merge la școală. Ce spun medicii din Iași despre proiect!

  Array

  altă prevedere: consimţământul părinţilor pentru imunizare se prezumă: adică se consideră a fi dat din oficiu, urmând a fi nevaccinaţi doar copiii ai căror părinţii merg la medicul de familie şi refuză scris vaccinarea.

  Proiectul Legii vaccinării con­ţine în momentul de faţă mai multe prevederi ce privesc atât medicii de familie cât şi cei pediatri. Una dintre acestea presupune că, în cazul vaccinărilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă: adică se consideră a fi dat, excepţie făcând situaţiile în care părinţii merg la medicul de familie şi refuză în scris vaccinarea.

  „Pentru că noi efectiv am lucrat la această lege a vaccinării, considerăm că tot ce prevede legea este oportun pentru ţara noas­tră şi pentru ca populaţia noas­tră să aibă copii sănătoşi. Asta pentru că legea prevede o anu­mită disciplină şi presupune ca populaţia să se conformeze unui program care trebuie să aibă nişte etape care să fie urmărite aşa cum generaţii la rând s-au su­pus acestor reguli. Cei din ge­neraţia mea nu erau întrebaţi dacă vor să-şi vaccineze sau nu copiii, lumea se supunea acestui program naţional, şi ca dovadă, iată, au ieşit generaţii de oameni sănătoşi. Acum există mii de păreri, prea puţin fondate însă pe dovezi ştiinţifice“, a precizat dr. Anca Deleanu, medic de familie şi preşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, filiala Iaşi.

  O altă prevedere din proiectul legii vaccinării este ca, la data înscrierii copiiilor sau tinerilor într-o colectivitate de învăţământ, să fie solicitată o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor obligatorii, care să fie eliberată de medicul de familei sau de furnizorul de servicii medicale de vaccinare. În cazul celor care nu au docu­mentaţia necesară, părintele sau reprezentantul legal are obligaţia de a prezenta în termen de maxim 60 de zile fie calendarul de recuperare pentru vaccinurile obligatorii, fie o adeverinţă care să con­ţină contraindicaţiile medicale pentru anumite vaccinări.

  Continuare pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet