25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Copiii nevaccinaţi nu vor fi primiţi la grădiniţă

vaccinare-copil

La gradinita, doar dupa vaccinare. Parintii care vor sa isi inscrie copiii la gradinita, nu o vor putea face decat daca vor demonstra ca micuti sunt vaccinati. Ministerul Sanatatii vrea sa introduca un nou model de carnet de vaccinari pentru copii, in care medicul de familie este obligat sa noteze fiecare interventie de acest fel.

Se doreste ca din toamna toti bebelusii sa aiba un nou model de carnet de vaccinari. Acest carnet va fi eliberat dupa nastere, iar la fiecare vaccinare sa fie prezentat medicului de familie, care va inscrie imunizarea.

Un astfel de carnet exista si acum, dar nu a avut nicio valoare la inscrierea in scoli si gradinite. Vestea este pe placul multor parinti care sunt de parere ca atunci cand intra in comunitate, copiii trebuie imunizati, pentru a nu se imbolnavi unul de la altul.

Minorii vor fi vaccinaţi gratuit împotriva a 12 boli grave, printre care TBC, tuse convulsivă, oreion, rujeolă, rubeolă, dar şi infecţii pneumococice, care pot cauza pneumonii sau chiar meningite. Primele vaccinuri se administrează la o zi de la naştere. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow