17.3 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Copiii folositi de parinti la cersit. Apel al Politiei Locale catre autoritati

cersetoriAgentii Politiei Locale intalnesc aproape zilnic mame care isi folosesc copiii la cersit. Adeseori, acestea, majoritatea de etnie roma, vin din comunele invecinate Municipiului Pascani si stau in plina strada, in conditii extreme, pentru a apela la mila cetatenilor.

Este si cazul a trei femei din comuna Ciohorani, respectiv Motca. Maria Frasila, de 25 de ani, Maria Balan, de 35 de ani si Margelusa Ratoi, de 42 de ani au fost identificate de catre agenti, in cursul saptamanii trecute, in zona scarilor mici, in timp ce stateau cu mana intinsa. Mai mult decat atat, toate trei aveau in brate copii mici cu varste de 2 respectiv 3 ani, desi afara erau minus cateva grade Celsius.

Fiecare dintre acestea au fost sanctionate, la legea 61, cu 200 de lei amenda, dar comandantul Politiei Locale, Vasile Avasiloaie, trage un semnal de alarma autoritatilor competente pentru a lua masuri ca acesti copii sa nu mai fie tinuti in aceste conditii.

Capitanul a mai declarat faptul ca majoritatea cersetorilor provin din localitatea Ciohorani si ca serviciul de Asistenta Sociala din comuna ar trebui sa analizeze aceste cazuri si modul in care mamele isi ingrijesc pruncii, care ajung sa stea ore, in sir, in frig, pentru a starni compasiunea trecatorilor.

Alte articole