14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023

Copiii din Ruginoasa, campionii judeţului Iaşi la “Cupa Satelor”!

În perioada 20-23 martie au avut loc meciurile din cadrul finalei judeţene a “Cupei Satelor” la fotbal, competiţie destinată copiilor sub 13 ani. În ultimul act s-au întâlnit echipele din Ruginoasa şi Tomeşti, victoria revenind în ambele manşe copiilor din Ruginoasa, care au câştigat de fiecare dată cu acelaşi scor, 1-0.

Toţi copiii au primit medalii şi dulciuri, iar pentru fiecare echipă au fost acordate diplome şi cupe. Bineînţeles, componenţii echipei câştigătoare au îmbrăcat tricourile de campioni, în aplauzele celor prezenţi.


Astfel, Ruginoasa va reprezenta Iaşul în etapa regională a competiţiei, fază care se va desfăşura în ziua de 13 aprilie, locaţia urmând a fi aleasă de Federaţia Română de Fotbal. Vor participa echipele câştigătoare ale judeţelor Suceava, Bacău, Vaslui, Neamţ, Botoşani şi Iaşi.


“Am susţinut de la început această iniţiativă a Federaţiei Române de Fotbal şi chiar am demarat un proiect pentru înfiinţarea unui Centru de Excelenţă pentru fotbal la nivelul copiilor şi juniorilor din judeţul Iaşi. Avem copii foarte talentaţi care se pot dezvolta într-un mediu organizat şi profesionist. Felicit toate echipele care s-au înscris în această competiţie şi sper ca la ediţia următoare să avem o participare şi mai numeroasă. La Ruginoasa exista deja un Centru pentru copii si juniori foarte puternic, iar rezultatele sunt pe măsura preocupării celor implicaţi.” a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean.
Cu numai o zi înainte de disputarea meciului retur al finalei „Cupei Satelor”, copiii de la Ruginoasa au fost premiaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, împreună cu deputatul Camelia Gavrilă, președintele Comisiei pentru Învățămînt, Tineret și Sport din Camera Deputaților, în cadru festiv, înainte de şedinţa plenului, pentru rezultatele şi performanţele realizate în ultimii cinci ani la competiţiile judeţene, regionale şi naţionale la care au participat.


„Cupa Satelor”, noul proiect al Federației Române de Fotbal, organizat la Iaşi în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi dedicat copiilor sub 13 ani din satele și comunele României a avut un impact puternic în judeţul nostru. 42 de echipe din 40 de comune ieșene s-au înscris la această primă ediție a Cupei Satelor, în total fiind angrenați în competiție aproape 700 de copii.

Consiliul Judetean Iasi

Alte articole