More

  Copiii din Pașcani au fost la stomatolog FOTO-VIDEO

  Array

  Lectie gratuita de igiena dentara pentru un grup de elevi la o clinica din Pascani. Timp de jumatate de ora, copiii au vizionat un filmulet animat din care au invatat cum trebuie mentinuta o igiena dentara adecvata. Foarte receptivi si incantati, micutii au primit la final cate un set de periuta si pasta de dinti.

  Andrei are 8 ani si a venit plin de emotii la cabinetul domnului doctor Eduard Nica, dar dupa cateva minute s-a aratat incantat de activitatea organizata in scopul informarii cu privire la sanatatea dentara.

  stomatolog

  Impreuna cu colegii sai, elevi in clasa a II-a au vizionat un filmulet animat din care au invatat cat de importanta este igiena dentara si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze in mentinerea ei, importanta folosirii corecte a periutei si pastei de dinti, precum si a atei dentare.

  Elevii s-au aratat foarte incantati de film si au purtat dialoguri cu doctorul, acesta din urma dandu-le sfaturi suplimentare, asigurandu-se ca ei cunosc regulile mentinerii unei bune igiene orale. Foarte receptivi, cei mici au aratat ca aceste reguli nu le sunt straine.

  In incheiere doctorul le-a oferit copiilor cate un set cu periuta si pasta de dinti, punctand din nou importanta folosirii zilnica a acestora.

  Aceasta activitate a avut loc in cadrul evenimentelor dedicate programului scolar national, “Saptamana altfel”. Un studiu recent arata ca 75% dintre copiii cu varste cuprinse intre 5 si 13 ani au carii pe dintii temporari si in medie 3/4 din dintii afectati ai acestor copii prezinta carii netratate, in timp ce 4% din numarul de dinti afectati au fost extrasi din cauza cariilor.

  text scris de Alexandru Dandu

  stomatolog

  stomatolog

  stomatolog

  stomatolog

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Soferita linsata de un grup de romi, pe strada Moldovei – VIDEO

  Scandal urias in centrul municipiului Pascani. In acesta seara ,pe strada Moldovei, un grup de cetateni de etnie roma a inconjurat o femeie si...

  Doi profesori de la „Sadoveanu”, confirmați pozitiv cu SARS-COV2

  Doi profesori de la Colegiul National Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani au fost confirmati pozitiv cu virusul SARS-COV 2. Unul dintre ei a aflat...

  Pășcănenii nu știu cine sunt beneficiarii de ajutoare de la Uniunea Europeană

  Desi Primaria Pascani a inceput distribuirea pachetelor alimentare de la Uniunea Europeana, multi pascaneni cu probleme sociale nu stiu daca se mai afla sau...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp