La Sireţel, „întreaga comună a fost deblocată, pentru că ei nu puteau să plătească de pe data de 31 mai salariile asistenţilor personali, a persoanelor cu handicap, nu puteau face investiţii prin PNDL, nu puteau plăti curentul la şcoli”, a declarat Marian Şerbescu, prefectul judeţului Iaşi.

Şcoala va începe săptămâna viitoare şi pentru cei 120 de copii din localitatea Humosu, comuna Sireţel, judeţul Iaşi, unde consilierii locali au aprobat ieri bugetul.

Clădirea şcolii din sat e în curs de reabilitare, astfel că elevii ar trebui să ajungă până în satul vecin, unde să înveţe în trei schimburi, existând acum bani pentru repararea microbuzului şcolar.

Potrivit prefectului judeţului Iaşi, bugetul comunei a fost aprobat miercuri după-amiază. „O veste bună, am convocat de îndată o şedinţă a Consiliului Local având în vedere situaţia excepţională şi de urgenţă. S-au prezentat 12 consilieri şi bugetul a fost aprobat. Practic, s-a deblocat situaţia şi anul şcolar poate începe, şi nu doar anul şcolar, ci comuna a fost deblocată, pentru că ei nu puteau să îşi plătească de pe data de 31 mai salariile asistenţilor personali, a persoanelor cu handicap, nu puteau face investiţii prin PNDL, nu puteau plăti curentul la şcoli”, a declarat Marian Şerbescu, prefectul judeţului Iaşi.

Continuarea pe Evenimentul

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider