More

  Copiii au scris poveşti fascinante la concursul de creaţie organizat de Biblioteca Municipală

  Array

  Aproape 200 de copii s-au înscris la concursul de creaţie literară organizat de către conducerea Bibliotecii Municipale din Paşcani. Evenimentul s-a desfăşurat în dimineaţa zilei de vineri, 6 noiembrie, la sediul instituţiei de cultură dar şi la Primăria oraşului. Lucrările vor fi jurizate de profesori, iar participanţii vor află cine a câştigat, în câteva zile.

  concurs de creatie
  Copii de gimnaziu de la şcolile din Paşcani şi suburbii au participat astăzi la concursul de proză „Mihail Sadovenu” ediţia a IV a. Aproape 200 de elevi şi-au anunţat prezenţa. Ei au avut de creat o poveste pornind de la un fragmente din opera scriitorului născut la Paşcani.

  alexandra concurs creatie 1

  Printre cei prezenţi a fost şi Alexandra. Are 13 ani şi învaţă la Şcoala Gimnazială din Gâștești. Ea spune că participarea la acest concurs de creaţie o va ajuta şi foarte mult la examenul de capacitate, fiind elevă în clasa a 8 a. Adolescenta a scris despre păţania unui greiere.

  alexandra concurs creatie 2
  Cu o imaginaţie bogată şi un cititor înrăit. Aşa se descrie Ionuţ. El are 12 ani şi învaţă la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” din Paşcani. Speră ca lucrarea lui să fie printre cele mai bune şi să fie câştigător. El a scris o poveste despre lumea animalelor.

  Concursul judeţean de proză „Mihail Sadovenu” s-a adresat elevilor de gimnaziu. Jurizarea va fi făcută de profesori de limba şi literatură română care predau la şcolile din Municipiu. Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu bani.

  Amintim că evenimentul de astăzi face parte din activităţile propuse de conducerea Bibliotecii Municipale Paşcani în cadrul Zilelor „Mihail Sadovenu”. Sâmbătă este programat un atelier de desene şi competiţia la şah. Festivitatea de premierea va avea loc în ziua de duminică, 8 noiembrie.

  Materialul video îl puteți urmări în cadrul știrilor INFOBIT.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI