More

  Copiii au fost cuminți! În această seară vine Moș Nicolae

  Copiii au fost cuminți! În această seară vine Moș Nicolae

  În această noapte vine Moș Nicolae, unul dintre cei mai iubiți sfinți. Și cum majoritatea dintre noi așteptăm să găsim un cadou în ghetuțe declarăm că am fost cuminți, că ascultăm de mama și tata și că o să fim atenți la fiecare cuvințel spus. Așadar, în această seară pe 5 decembrie, copiii îşi lustruiesc ghetuţele, aşteptându-l pe Moş Nicolae, care va trece pe la ei să le aducă daruri. Ziua de 6 decembrie este ziua Sfântului Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept.

  Cu cântecele, poezii, scrisori, ghetuțele lustruite și multă cumințenie s-au pregătit majoritatea prichindeilor care în această noapte abia dacă pot închide ochii, doar doar se vor întâlni cu Moș Nicolae. La o grădiniță din Pașcani, micuții s-au îmbrăcat deja în haine de sărbătoare și au început să coloreze felicitările. Tot aici, micuții vor avea bucuria de a primi mai multe cadorui din partea Moșului, pentru că va trece și pe grădiniță și va lăsa câteva dulciuri în papucei.

  Doamnele educatoare îi învață cântecele și chiar le spun povești despre cine a fost Nicolae și de ce vine cu daruri la copii. Astfel, micuții au aflat că Moş Nicolae apare pe un cal alb, făcând astfel trimitere la prima zăpadă care cade la începutul iernii, ajută pe toţi cei nevoiaşi, orfanii şi văduvele, este stăpânul apelor şi salvează corăbierii de la înec, protejează soldaţii pe timp de război.

  Din lista de cadouri dorite de micuți nu lipsesc jucăriile de pluș, mingile de fotbal, mașinuțe și camioane, dulciurile dar totuși speră și la un cadou surpriză. La întrebarea dacă au fost cuminți în acest an, toți răspund în cor – daaa!

  Conform unor studii făcute recent, ca tendință, lista de cadouri a Moşului seamănă cu cea de anul trecut, cele mai căutate fiind dulciurile, jucăriile şi articolele de îmbrăcăminte – încălţăminte. La aceasta, se mai adaugă şi fructele, cosmeticele, parfumurile sau cărţile.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet