10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Copiii aduc amenzi șoferilor. Campanie de prevenire a polițiștilor rutieri

Soferii din Pascani au fost informati de catre politistii de la Rutiera cu privire la modificarile din Codul Rutier care vor intra in vigoare de duminica. Mai exact, privind noile reguli de transport a copiilor în autoturisme. Campania de informare se desfasoara la nivel national.

ACTIUNE INFORMARE POL RUTIERA

Astazi, la orele amiezii, politistii rutieri de la Pascani s-au pozitionat in zona gradinitelor din Municipiu, iar atunci cand parintii micutilor veneau sa-i ia acasa pe prichindei, primeau si informatii despre noile reglementari în ceea ce priveşte siguranţa copiilor care sunt transportaţi în autovehicule, pe drumurile publice.

Majoritatea soferilor care au copii spun ca au cumparat scaun pentru micuti si ca il folosesc, mai ales acum ca amenzile sunt usturatoare.

Conform noilor reglementări, copiii cu o înălţime de până la 135 de cm pot fi transportaţi în autovehicule, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii. Mai mult, soferul, daca nu respecta noile norme, este sanctionat cu 4 – 5 puncte amenda si 3 puncte de penalizare.

Există însă şi excepţii în regulamentul de transport al copiilor. Aceste excepţii se referă la transportul copiilor cu taximetrele sau cu mijloacele de transport în comun, dar şi la cazurile în care copilul deţine un certificat medical de scutire, cu condiţia ca şoferul să îl aibă asupra sa, să fie precizat diagnosticul şi perioada de valabilitate.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow