9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Copii ucraineni, în vizită la Primăria Paşcani. Gazdele nu le-au oferit nici măcar o bomboană

copii
Vizita surprinzatoare la Primăria Paşcani. Un grup de copii din Ucraina, aflaţi într-o excursie în România, au admirat astăzi sediul administraţiei publice locale. Ei au fost însoţiţi de trei voluntari de la o fundaţie din ţara vecina. Cel mai mult le-a plăcut sala de spectacole şi locul unde sunt oficiate căsătoriile.
Grupul de turişti ucraineni a ajuns la Paşcani la invitaţia Fundaţiei Agape, care patronează şi o grădiniţă private. Mai exact acesta organizatie implicată în numeroase acţiuni caritabile a oferit o vacanţă pentru 16 copii care locuiesc sau au locuit în zonele de conflict unde au avut loc confruntări militare între soldaţi şi separatiştii ruşi. Ei urmează să viziteze şi câteva obiecţie turistice din zona Moldovei.
Gazda evenimentului de astăzi a fost viceprimarul Vasile Axinte. El le-a prezentat copiilor sediul Primăriei şi le-a mulţumit pentru vizită. Nu au primit nici un material informativ despre municipiul Paşcani şi zonele învecinate, nici măcar  un pahar cu apă.
În semn de mulţumire copiii au oferit un minispectacol. Au cântat o rugăciune pentru binele poporului ucrainian.
Oaspeţii de la graniţa de S-E vor mai rămâne la Paşcani până pe 10 august. Trei dintre ei au rămas orfani în urma recentelor conflicte armate alţii provin din familii refugiate care au fost obligate să îşi părăsească casele din cauza bombardamentelor.

Alte articole