10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Copii opăriți și intoxicați cu medicamente

Copii opăriţi şi intoxicaţi cu medicamente, aşa arată bilanţul din acest week-end de la Spitalul Municipal Paşcani. Este vorba de 3 copii cu vârste de 2,3 şi 4 ani care au ajuns pe mâinile medicilor după ce au fost victime ale neatenţiei părinţilor.
Neatenţia părinţilor i-a băgat în spital. Este vorba de câţiva copii care au ajuns în acest sfârşit de săptămâna pe mâna medicilor.
De exemplu, un băieţel în vârstă de 2 ani din comuna Valea Seacă a ajuns la spital intoxicat cu medicamente. Mama acestuia spune că a observat lipsa pastilelor din casă de aceea a cerut ajutor medical. În urma investigaţiilor efectuate cadrele medicale au confirmat că cel mic a luat Rivotril un medicament cu efect de calmare, eliberat doar cu prescripţie medicală.

Un alt băiat de 3 ani din satul Conteşti, comuna Valea Seacă a fost adus la CPU, după ce a fost opărit chiar de mama lui. Aceasta nu a verificat temperatura apei înainte de a baga copilul să îi facă baie. Din cauza temperaturii foarte mari a apei băiatul s-a ales cu arsuri grave de gradul I şi II la fund. După stabilizare, medicii au decis transferarea băieţelului la UPU Sf. Maria din Iaşi pentru tratament de specialitate.

Şi un copil de 4 ani a ajuns opărit la spital. Băieţelul din Todirești a ajuns în week-end la Compartimentul de Primiri Urgenţe din Paşcani cu arsuri de gradul II la mâna stângă. Şi în cazul acestuia medicii păşcăneni au decis trimiterea la Spitalul Sf. Maria pentru tratament de specialitate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow