22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Copii din Tătăruşi, participanţi la un concurs cu teme religioase

C.P Duminică, 14 aprilie 2013, la parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Uda, din comuna Tătăruși, protopopiatul Pașcani, a fost lansat un nou proiect pentru copii și tineri, proiect ce se va desfășura în perioada 14 aprilie – 7 mai 2013.

Răzvan Pintilie, coordonatorul activităților cultural-educative, ne-a relatat: „Cu binecuvântarea părintelui paroh Vasile Pintilie, am creat acest miniproiect pentru copii și tineri, iar data lansării a fost prilejuită de Duminica a patra din Postul Mare, dedicată Sfântului Ioan , autorul vestitei scrieri SCARA, carte împărțită în treizeci de trepte, un tablou al urcușului către Dumnezeu.
Proiectul are trei etape, prima fiind crearea de povestiri cu fapte bune, după cum își imaginează fiecare participant, după modelul scrierilor părintelui Cleopa Ilie, Povestiri pentru copii. A doua etapă este crearea unui desen (doar în creion, aquarelle și/sau tempera) cu scara care pleacă de pe pământ către ceruri, de la om către Dumnezeu, fiecare care participă aratând ce crede că ar trebui să conțină fiecare treaptă sau fiecare pas care duce spre Dumnezeu. A treia etapă este crearea unei compuneri cu ce așteaptă fiecare de la Biserica parohială și de la preotul paroh, sau chipul preotului în viața credincioșilor, copiilor, tinerilor și celor mai în vârstă. De asemenea, tot etapa a treia cuprinde și crearea unui desen (doar în creion, aquarelle și/sau tempera) a Învierii Domnului Iisus Hristos”.

În Duminica lansării miniproiectului au participat 36 de copii și tineri, dar în scurt timp, alți 7 copii și-au anunțat dorința de a participa.

La finalul proiectului, parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Uda pregătește o surpriză pentru toți participanții.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow