12.8 C
Paşcani
joi, iunie 1, 2023
Array

Copii cu suflet mare. Elevii de la Liceul Miron Costin au dăruit jucării și alimente familiilor sărace din Cozmești

copii

Zeci de copii de la Liceul Miron Costin Pascani au daruit astazi, 30 octombrie a.c., pachete cu alimente, jucarii si hainute la peste 30 de familii sarace din localitatea Cozmesti. Chiar daca activitatea este in cadrul Saptamanii “Fructelor si legumelor donate” , elevii din sase clase au vrut sa duca celor nevoiasi cat mai multe produse, pentru a-i ajuta.

Aproape zece masini au plecat de dimineata din fata scolii incarcate cu sute de pachete. Cu entuziasm si nerabdare, copiii, coordonati de profesori au pornit la drum, fiecare cu darurile pregatite pentru a le oferi.

Vremea frumoasa de afara a fost prielnica pentru activitatea micutilor, care odata ce au ajuns la casele oamenilor, au inceput sa imparta de zori, ajutoarele. Cel care a identificat familiile nevoiase a fost parintele de la biserica ortodoxa din localitate, Vasile Gheorghiu.

parinte

Printre primii care au primit pachetele este si Andreea Argeșanu, mama a doua fetite de 4 si 8 ani. Singurul venit este ajutorul social, insuficient pentru a duce un trai civilizat si a purta doi copii la scoala. Fructele, uleiul, legumele dar si hainutele si jucariile primite de la elevii cu suflet mare sunt de mare folos in casa lor.

Ca si anul trecut, elevii au fost si pe la batranul Vasile, in varsta de 78 ani. Locuieste singur de patru ani si are o pensie de doar 300 lei. In fiecare luna trebuie sa ii chibzuiasca pe mancare, medicamente, iar acum in prag de iarna, si pe lemne. Ce a primit astazi de la copii il va face sa uite de grija zilei de maine, cel putin pentru o perioada de timp.

batran

Voluntarii au ajuns si la familia Mocanu, unde 14 membrii locuiesc sub acelasi acoperis.

Peste 400 de pachete au fost impanzite rapid la sarmani. Asta pentru ca atat parintii, cat si profesorii, dirigintii si reprezentanti ai Bibliotecii Pascani au ajutat pentru a aduce celor saraci un zambet pe chipul lor.

Mentionam ca “Saptamana fructelor si legumelor donate” este o campanie ce face parte din Strategia Nationala de Actiune Comunitara (S.N.A.C.), organizata in perioada 28 octombrie – 01 noiembrie a.c., in intreaga tara, pentru sprijinirea persoanelor aflate in dificultate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow