12.7 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Copii ajutați de preoți să își facă temele. Asociatia „Lumină și dar” schimbă viața micuților

„Lumina si dar” pentru zeci de copii din Municipiu. De vreo cateva saptamani viata lor s-a schimbat complet de cand sunt ajutati. Asociatia recent infiintata de catre un preot din Pascani si cu finantare de zeci de mii lei lunar din partea unei societati isi desfasoara activitatea zilnic. Impreuna cu voluntarii, elevii isi fac temele, invata cum sa picteze sau sa confectioneze obiecte pentru sarbatorile de iarna, de exemplu. Cei cu suflet mare pot veni in sprijinul copiilor.

LUMINA SI DAR

Pascani, ora 14, o sala de clasa din cladiera Constructorul din Pascani. 30 de elevi cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani isi fac temele pentru urmatoare zi la scoala, ajutati de voluntari implicati in proiect.

Ei sunt o parte din copiii care au ajuns pe mana preotul paroh Dumitru Cristea, cel care pe langa Asociatia Mila Crestina adresata varstnicilor sarmani a reusit sa duca la capata un alt proiect – Lumina si Dar, asociatie destinata copiilor orfani, saraci sau cei care fac parte din familii de pana la 10 copii.

Ajutorul banesc, de cateva mii lei pe luna este din partea societatii TE ROX prin managerul Doina Cepalis, bani cheltuiti pe mancare, medicamente, imbracaminte sau incaltaminte.

MARIA VOLUNTAR

Maria este unul dintre voluntari. De cand ii ajuta pe copii la lectii se vad si rezultatele. Acestia se intorc cu note bune de la scoala.De vreo cateva zile ii invata poezii, colinde si chiar ii pregateste pentru o scenta de teatru, program ce este pregatit pentru sarbatorile de iarna.

Nu este singurul voluntar. In proiect, parteneri mai sunt Primaria Pascani, medici, scolile din oras, Asociatia Sansa sau ATOR. Ionut se implica si ii ajuta la teme pe copii. Este iubit de catre acestia.

IONUT VOLUNTAR ATOR

Parintele Cristea face un apel catre oamenii cu suflet mare din oras sa nu ramana indiferenti la suferinta copiilor si sa sustina financiar activitatea Asociatiei.

Asociatia care poarta numele de „Lumina si dar” are pana in prezent 60 de copii saraci sau orfani.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Acțiune pentru siguranța comunității la Hîrlău

La data de 21 mai a.c., polițiștii Poliției Orașului...

Scandalagii amendați la Pașcani

La data de 22 mai a.c., polițiștii Poliției Municipiului...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow