12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022
Array

Copaci tăiaţi deoarece, la umbra lor, îşi făceau nevoile beţivii

- Advertisement -

 

Culmea curăţeniei la Paşcani. Administraţia locală a tăiat, în cursul zilei de astăzi, doi copaci de pe strada Mihail Kogălniceanu, pe motiv că la umbra lor îşi făceau nevoile unele persoane certate cu bunul simţ. Solicitarea a fost făcută de un cetăţean, la audienţele susţinute de primar. Gheorghe Vasile a mai reclamat că tot acolo sunt depozitate pubelele cu gunoaie motiv pentru care miroase urât.
Muncitorii de la Gospodăria Comunală au executat, în grabă, dispoziţia edilului pe motiv că ar fi fost uscaţi, deşi până la venirea iernii erau verzi. Chiar şi aşa reclamantul nu a fost mulţumit. El a cerut să fie tăiat toţi copacii din acesta zona iar în locul lor să fie amplasate pubelele de gunoi.

Conform legii, ar trebui să avem minim 26 de mp de spaţiu verde pe cap de locuitor. La un calcul simplu ar fi nevoie de minim 87,7 kmp de verdeaţă ca să respirăm un aer curat. Situaţia din teren este total diferită, sub 20 de mp de persoană şi mai puţin de 3000 de copaci. Pentru a nu fi arătaţi cu degetul de Uniunea Europeană în raportările oficiale a fost trecută şi o suprafaţă de 5% din cea ocupată cu arbori, ca fiind spaţiu verde.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow