Copaci rupti, drumuri si gospodarii inundate! Acesta este bilantul provizoriu al furtunii de ieri, ce s-a abatut peste municipiul Pascani si comunele din imprejurimi. In oras, canalizarea nu a mai facut fata, iar mai multe zone s-au transformat in lacuri.

Pe strada Garii, apa a ajuns chiar si la jumatate de metru, iar mai multi tineri au ajutat un conducator auto pentru a-si scoate masina din suvoi.

Pascanenii au postat pe retelele de socializare, filmulete cu dezastrul din timpul ploii. (Vezi aici.)

Pe drumul judeteana Pascani-Cotnari, o viitura a maturat totul pe calea ei, lasand in urma ca dupa prapad. Sursa Facebook/Ana Maria Munteanu

Probleme au fost si pe DN 28 A, Pascani-Motca. Potrivit celor spuse de seful districtului  Drumuri Nationale Pascani, Vlad Simion, in jurul orei 17.22, s-a intervenit cu utilaje pentru a debloca portiunii de drum pe care au fost aduse crengi, pietris si deseuri.

Si in localitatea Miroslovesti mai multe gospodarii au fost inundate, dupa ce un parau a iesit din matca.

In comuna Valea-Seaca, toate cele trei sate componente au fost afectate. Mai multe curti au fost inundate, culturile agricole au fost devastate, iar pe drumul judetean 208 mai multe masini au ramas impotmolite din cauza aluviunilor venite de pe camp. Pompieri, voluntari si reprezentanti ai administratiei locale au fost pe teren si i-au ajutat pe oamenii ramasi in mijlocul apei. Intr-un autoturism blocat, se aflau si o mamica cu un bebelus. Cei doi au fost dusi in siguranta cu un alt vehicul.

Potrivit celor spuse de primarul comunei, Gheorghe Baiceanu, o comisie de la Primarie va merge prin sate pentru a evalua pagubele produse de inundatii.

FOTO – MUNICIPIUL PASCANI JOI SEARA

 

FOTO COMUNA VALEA SEACA, DJ 208, JOI SEARA

 

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
Slider