9.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

COPACI MUTILATI, IN URMA ACTIUNILOR DE TOALETARE

- Advertisement -

Din cauza caldurii si a secetei tot mai multe primarii din Romania dar si din alte tari europene au inceput sa implementeze masuri specifice pentru plantarea si protejarea copacilor si arborilor urbani.

Asta deoarece sunt tot mai pretiosi pentru umbra si aerul curat mai ales in perioadele toride.
La Pascani administratia locala continua activitatea de toaletare desi sunt in vegetatie, in unele cazuri interventiile fiind extrem de agresive asa cum se poate observa din imaginile trimise de in telespectator. Este vorba descre cativa copaci din apropierea blocului K1, din zona Deal.
O parte din crengi, groase, au fost taiate, desi erau verzi, copacii fiind in pericol de uscare.

Pana acum au mai fost taiati zeci de arbori in diferite zone ale municipiului, iar Primaria a fost amendata cu suma de 20 000 lei pentru ca actiunile au fost ilegale, fara avizul Agentiei de Protectie a Mediului.

De asemenea in ultimile zile crengile copacilor de pe strada Stefan cel Mare au fost taiate pana la inaltimea de 4-5 m, pentru a se vedea lampile de iluminat stradal, montate de curand chiar intre copaci.

Primarul municipiului spune ca astfel de interventii sunt necesare pentru iluminarea cailor de acces si pentru siguranta traficului rutier dar si in urma unor numeroaselor cereri, verbale, din partea cetatenilor.

In aceeasi conferinta de presa primarul pascanean a spus ca vor continua lucrarile de toaletare in zona Deal si ca ar fi bine sa fie cat mai multe semnaturi din partea locatarilor, inclusiv pentru amplasarea de banci langa blocuri si plantarea de noi arbori.

Mentionam ca in urma unui studiu realizat de un profesor universitar s-a constat ca in centrul Iasului acolo unde au fost facute taieri de copaci nivelul de precipitatii a fost de doua ori mai mic decat cel de la periferia orasului, in perioada ianuarie – 15 august a.c, conform siteului se stiri topiasi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow