20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Copaci căzuți, drumuri blocate și sute de persoane fără energie electrică

Vremea capricioasă, vântul puternic şi primii fulgi de zăpadă au creat probleme atât în Municipiul Paşcani, Hîrlău cât şi în comunele limitrofe. Ieri, rafalele de vânt au dărâmat un copac la Paşcani, iar în Lespezi zeci de maşini au rămas blocate pe drumul judeţean 208 din Heci. De asemenea, sute de locuitori din Hîrlău au stat ore în şir fără energie electrică din cauza unei defecţiuni la reţeaua de distribuţie.

Odată cu intrarea în vigoare a codului galben de ninsoare şi vânt puternic au apărut şi primele probleme în judeţ. La Paşcani, un copac înalt de aproximativ 5 metri din zona blocului C6, scara D a fost pus la pământ de rafalele de vânt. În cădere pomul nu a creat pagube materiale şi a fost îndepărtat de pe partea carosabilă de angajaţii de la Gospodărie Comunală.

Probleme au fost şi în Hîrlău. Sute de locuitori de pe strada Eternităţii au rămas, ieri timp de 6 ore fără energie electrică după ce reţeaua de distribuţie a fost avariată din cauza condiţiilor meteo. Defecţiunea a fost remediată în jurul orei 19.00 şi s-a reluat alimentarea cu energie electrică. De asemenea, pe strada Bogdan Vodă un cablu de energie a fost rupt, fiind reparat în această dimineaţă, iar în centrul oraşului curentul a fost întrerupt pe o perioadă scurtă de timp.

Temperaturile scăzute înregistrate ieri au creat şi primele blocaje în trafic. Aseară în jurul orei 20.00 aproximativ 30 maşini au rămas blocate pe drumul judeţean 208, în dreptul localităţii Heci, Lespezi. După câteva ore autospecialele au împânzit material antiderapant iar circulaţia în zonă a fost reluată.

Viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu spune că administraţia locală este pregătită pentru sezonul rece. Dacă temperaturile se menţin scăzute, utilajele vor împânzi material antiderapant pe străzi, iar în suburbii se vor ocupa de acest aspect beneficiarii de ajutor social.

Şi la Hîrlău aleşii locali au avut o şedinţa în această dimineaţă în care s-a discutat măsurile ce urmează să fie luate pentru ca traficul în oraş să se desfăşoare în condiţii optime. Administraţia locală a achiziţionat material antiderapant ce urmează să fie împrăştiat pe străzi în fiecare dimineaţă de utiliajele de la Salubritate.

La nivelul judeţului, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administraţie a Drumurilor Iaşi au scos aseară două maşini pe DJ 208 în zona Deleni, Hîrlău şi Lespezi, iar astăzi au fost trimise două sărăriţe spre Vaslui.

De asemenea, şeful DJAD, Sorin Babliuc spune că echipajele sunt pregătite şi pot interveni încă de mâine, la primele ore ale dimineţii pe drumurile din judeţ unde vor fi semnalate probleme. Pe raza judeţului Iaşi sunt 3 baze şi trei puncte de sprijin dotate cu utilaje şi material antiderapant.

Menţionăm că în jurul amiezii a expirat codul galben de vânt puternic din zona Moldovei. Meteorologii anunţă temperaturi scăzute de până la – 6 grade în următoarele zile. Vremea va fi destul de rece pentru această perioadă din an, însă vântul va sufla slab, iar precipitaţiile vor lipsi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow