More

  Convenţii individuale la apă, chiar dacă hotărârea a fost anulată. Ședintă extraordinară pentru reaprobarea proiectului

  Array

  Apa Vital încheie, în continuare, convenţii pentru facturarea individuală a serviciilor de apă şi canalizare chiar dacă în şedinţa de ieri consilierii locali au anulat hotărârea aprobată la sfârşitul lunii mai.
  Mai exact locatarii de la bloc, prin intermediul asociaţiilor de proprietari sau a reprezentanţilor de scara pot solicita convenţii pentru facturare individuală dacă sunt deja semnate contractele de distribuţie la limita de condominiu şi sunt achitate sau măcar asumate restantele la plată. Măsura se aplică provizoriu acolo unde nu sunt asociaţii, până la sfârşitul anului iar după înfiinţarea acestora convenţiile individuale rămân definitive.
  Reprezentanţii Apa Vital susţin că hotărârea aprobată în grabă la sfârşitul lunii mai trebuia anulată pe motiv că este ilegală şi nu putea fi aplicată. Totuşi regulile cuprinse în proiectul iniţial, negociate cu reprezentanţii Primăriei Paşcani, sunt respectate de operator, pentru că păşcănenii să poată încheia cât mai repede convenţiile individuale la apă.
  Subiectul a fost discutat şi în şedinţa de ieri a Consiliului Local. Edilul municipiului a propus anularea hotărârii cu privire la convenţiile individuale din cauza consilierilor PNL. Mai exact documentul nu a fost vizat de legalitate de secretarul Primăriei şi iar ARSACIS a anunţat că îl atacă în instanţă de contencios administrativ, deoarece amendamentele impuse de opoziţie ar fi ilegale.
  În replică consilierii PNL au cerut că hotărârea să nu fie anulată ci modificată, pentru a fi aplicată.
  La discuţii a participat şi reprezentantul Apa Vital. El a atras atenţia că problema trebuie rezolvată imediat, nu amânată imediat, tocmai pentru că până la sfârşitul anului să fie constituite asociaţiile de proprietari şi încheiate convenţiile individuale
  Viceprimarul municipiului spune că dezbaterile pe marginea acestui subiect vor fi reluate, in regim de urgenta, în şedinţa următoare a Consiliului Local. Atunci va fi repus pe ordinea de zi proiectul iniţial, realizat împreună cu Apă Vital, care a fost propus spre aprobare la sfârşitul lunii mai.

  Până în prezent sunt încheiate de către locatarii de la blocurile din Pașcani un număr de 291 de convenții, 508 contracte individuale cu separare pe orizontală și 352 de contracte cu branșamente proprii, adică un total de 1151 de apartamente, aceasta însemnând că a opta parte dintre locatarii de la blocurile din municipiul Pașcani au deja relații contractuale directe cu ApaVital, susţin reprezentanţii regiei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI