22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Convenţii individuale, acolo unde sunt apometrele pe casa scării

  Ultimele știri

  Întâlnire importantă pentru încheierea convenţiilor individuale la apă şi canalizare, pe scările de bloc. În cursul zilei de astăzi administraţia din Paşcani a prezentat reprezentantului Apa Vital, câteva probleme punctuale de la blocurile unde sunt scoase apometrele pe casa scării dar operatorul ieşean refuza să încheie convenţii cu fiecare locatar iar facturarea să fie făcută individual. În acesta situaţie se afla blocurile ANL dar şi unde o arte dintre locatari au datorii uriaşe şi sunt plecaţi în străinătate. Viceprimarul Vasile Axinte spune că aici urmează să fie încheiate convenţii individuale cu toţi locatarii în baza contractelor de furnizare asumate de reprezentanţii de scară.
  O altă problemă este la locuinţele sociale de la blocul B4. După două săptămâni fără apă, la solicitarea Primăriei, RAGCL Paşcani a făcut lucrările de branşare, cu convenţii individuale la locuinţele amenajate la mansardă.
  De asemenea la blocul B29 urmează să fie încheiate convenţiile individuale pentru că apometrele sunt deja scoase pe casa scării. Urmeaza să se găsească o rezolvare şi pentru pierderile uriaşe de apă de pe domeniul public facturate locatarilor, spune viceprimarul municipiului.
  Şi problemele de la blocul C21 au fost obiect de discuţie între Primărie operator. Acolo sunt două cămine de apă iar conducta trece pe o distanţă mare pe domeniul public. Pentru că locatarii nu vor să semneze contractele până când contorul de citire va fi la intrare în bloc, cele două părţi au stabilit ca să fie modificare racordurile iar până atunci să fie făcute convenţiile individuale.
  Reprezentanţii administratiei locale au solicitat că operatorul să încheie convenţii individuale în toate scările de bloc urmând ca, într-o perioadă scurtă de timp să fie făcute investiţii pentru scoaterea apometrelor pe casa scării. Cea mai mare probleme o reprezintă numărul mare de datornici care nu îşi achita serviciile, spune viceprimarul Vasile Axinte.
  Menţionăm că în vara anului 2014 erau înregistraţi peste 5000 de restanţieri la apă şi canalizare, susţin reprezentanţii Primăriei Paşcani.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet