16.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Conturile Primăriei Paşcani la un pas de a fi blocate din cauza directorilor cheltuitori

Se spune ca obisnuinta este a doua natura a omului. La Pascani, pana nu demult, directorii de scoli erau obisnuiti sa acumuleze datorii istorice fara sa se gandeasca la consecinte, mai ales la acumularea de penalitati si majorari de intarzaiere. La fel se intampla si acum, in unele unitati de invatamant.

Acesta a fost motivul pentru care in vara anului 2012, unitatile de invatamant din Pascani aveau arierate de peste 100 de miliarde de lei vechi, atat pentru realizarea unor investitii, cat mai ales la plata utilitatilor, iar unii directori au ajuns chiar sa fie dati in judecata.

Odata cu schimbarea conducerii Primariei, aceste arierate au fost platite in totalitate, pana la finalul anului 2012 cu precizarea ca unitatile de invatamant sa isi achite facturile curente la timp, din finantarea per elev obtinuta de la Ministerul Educatiei, urmand ca din bugetul local sa fie sustinute doar investitiile si cheltuielile de reparatii.

In vederea pregatirii noului an scolar, astazi, 2 august, la Primaria Pascani a avut loc o intalnire informala intre directorii scolilor si administratorul public. Din discutii reiese ca unii sefi de institutii au acumulat in continuare datorii, in timp ce altii si-au achitat facturile la zi. Este vorba despre Colegiul „Sadoveanu“ cu 32 de mii de lei si Scoala „Iodachi Cantacuzio“ cu 15 mii de lei.

Administratorul public, Gica Zanet a atras atentia ca din cauza noilor arierate, exista riscul ca sumele de bani alocate de Guvern, din cote defalcate, sa fie blocate, situatie care ar crea dificultati administratiei locale. El a cerut reprezentanilor scolilor sa prezinte cate o situatie clara pana pe data de 15 august a.c., urmand ca pana la sfarsitul lunii fiecare scoala sa primeasca, printr-o rectificare bugetare, sumele necesare pentru decontarea cheltuielilor pentru pregatirea unitatilor de invatamant in vederea inceperii noului an scolar. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI