23 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

Conturile de economii din programul Junior Centenar, pentru copii, sunt majoritatea goale

- Advertisement -

Conturile de economii ale copiilor sunt… goale. România are patru milioane de minori, dar nici pentru unu la sută dintre ei, părinţii nu au depus bani în contul „Junior Centenar”. Şi au trecut trei luni de la startul programului. Teoretic, este cel mai avantajos mod de economisire. Cu toate acestea, mulţi români spun că au uitat sau au găsit alte priorităţi financiare, ori nu au auzit de acest cont. 

Din cele aproape 4 milioane de conturi de economii pe care statul le-a deschis pentru fiecare copil din România la începutul anului, doar 9.311 au fost alimentate cu bani. Asta înseamnă mai puţin de 1% din numărul total.

Mulţi părinţi nici măcar nu ştiu că au această opţiune.

ADRIAN BENŢA, consultant fiscal: Acest program are o deficienţa. Nu este foarte cunoscut publicului larg, publicul la care se adresează. Sunt ferm convins că foarte mulţi parinţi nu au auzit de program şi ar fi bine dacă autortăţiile îl mediatizează.

Practic, prin acest program, părinţii care depun în cont cel puţin 1.200 lei pe an, primesc de la stat o primă de 600 lei, plus o dobândă de 3%, dublă faţă de cea oferită de bănci.

Astfel, după 18 ani, copilul ar avea în cont aproape 11 mii de lei doar din bonusuri, fără a pune la socoteală suma strânsă de familie.

Continuarea pe Observator 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow