Array

Control PSI la Primăria Paşcani şi instituţiile subordonate

De astăzi şi până la mijlocul săptămânii se află câţiva inspectori de la ISU Iaşi în Municipiu pentru a verifică Primăria, Pieţele, Casa de Cultură, Biblioteca, Spaţiile verzi din oraş, Sera, dar şi toate serviciile aflate în subordinea administraţiei locale. Angajaţii Inspectoartului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi verifică dacă în punctele importante din oraş se respectă normele de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

Dis de dimineaţă câţiva inspectori de la ISU Iaşi au luat la puricat toate instituţiile din oraş pentru a verifica dacă au fost aduse îmbunătăţiri faţă de ce a fost semnalat anul trecut, dar şi pentru a verifica dacă în caz de cutremur sau incendii, instituţiile şi personalul este pregătit cum să acţioneze.

Controlul dueaza 3 zile, până miercuri când acţiunea se va încheia cu un exerciţiu de simulare la şcoala “I. Cantacuzino” din Paşcani, dar şi cu predarea procesului verbal, acolo unde se va specifica ce urmează să fie îmbunătăţit şi schimbat.

Inspectorii fac verificări anual şi a fost adus la cunoştinţa administraţiei locale de neregulile găsite la sala de festivităţi din cadrul Primăriei Paşcani şi la Piaţa Agroalimentară din Zona Vale a oraşului. De anul trecut până acum nu s-a făcut nici o schimbare pentru că nu au fost finalizate investiţiile, declara viceprimarul Vasile Axinte.

Controlul se va încheia cu un proces verbal unde vor fi trecute observaţiile găsite în cele trei zile de control la toate instituţiile din oraş ce sunt în subordinea administraţiei locale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...