More

  Control în şcoli – elevi verificaţi dacă au păduchi

  Array

  22 de copii au fost găsiţi cu păduchi în urma controlului făcut de către personalul de la Medicină Şcolară din Paşcani, la început de an şcolar. Cazurile găsite sunt în şcolile din suburbiile Municipiului, dar şi la cele cu pretenţii din oraş. La reevaluare, o parte din ele au fost rezolvate, după ce elevii au stat acasă şi au făcut tratament.

  paduchi

  Din cei peste 7.000 de copii care învaţă la grădiniţele, şcolile şi liceele din Municipiu, 22 de elevi au fost găsiţi cu păduchi, în urma examenului medical care se face la început de an şcolar, dar şi după fiecare vacanţă.

  Unităţile de învăţământ cu cele mai multe cazuri ar fi cea din suburbia Gâşteşti, urmată de Lunca Paşcani. Aici sunt câţiva copii care provin din medii sociale sărace, aceasta fiind şi cauza apariţiei păduchilor.

  Problema ar fi fost rezolvată după ce copiii nu au mai venit la şcoală, iar acasă au urmat tratament şi a se evita o epidemie la şcoală, mai ales că păduchii se transmit cel mai uşor în rândul copiilor.

  Specialiştii spun că cea mai eficientă modalitate de a scapă de păduchi este şamponul special împotriva acestor paraziţi. Şamponul trebuie aplicat pe părul uscat. De asemenea, se poate utiliza şi un pieptene special pentru a îndepărta ouăle.

  Singura modalitate de preverire a infestării cu păduchi este să nu folosiţi periile de păr ale altor persoane.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet