Array

Control administrativ în școli. Grupul sanitar de la școala Blăgești din nou în capul listei de priorități

Scolile din suburbiile Pascaniului si din oras au fost inspectate in aceasta dimineata de edilul municipiului. Pana in toamna, in unele institutii de invatamant se vor face investitii majore. Totodata, ele vor primi o finantare suplimentara de la bugetul local pentru reparatii curente.

Scoala-Blagesti

Pana la inceperea noului an scolar, lucrarile la grupul sanitar de la scoala din Blagesti vor fi finalizate. Primarul municipiului, Dumitru Pantazi, a precizat ca banii necesari pentru terminarea investitiei vor fi asigurati din bugetul local.

Totodata, pentru a obtine avizul de functionare al scolii s-a discutat cu noul furnizor de servicii ApaVital, iar pana la toamna in unitatea de invatamant va fi apa curenta.
Reamintim ca in prezent lucrarile la grupul sanitar sunt realizate in proportie de 60 %, o parte fiind finantate de catre Ministerul Educatiei.

Si la gradinita de pe Esplanada din zona Vale se vor face reparatii capitale, pentru siguranta si confortul copiilor.
De curand a fost reabilitat acoperisul, iar acum este nevoie de compartimentarea spatiului din interiorul cladirii si schimbarea instalatiei termice. Sunt necesare aproape doua miliarde de lei vechi, insa cel mai probabil, lucrarile se vor desfasura pe parcursul a doi ani de zile.

Totodata, edilul a precizat ca in urmatoarea sedinta de Consiliu Local se va face o rectificare de buget pentru finantarea suplimentara a scolilor cu circa 1.5 miliarde de lei vechi. Acesti bani vor fi de folos pentru reparatii curente.

Mentionam ca pentru modernizarea unitatilor de invatamant din oras se lucreaza la mai multe proiecte, pentru atragerea fondurilor europene.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...

Ziua comunei Miroslovești – pe 12 iunie, de Rusalii

Au fost stabilite primele detalii privind Ziua Satului Miroslovești,...