0.2 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Controale rutiere în zona Pașcaniului. Șofer prins cu aproape 140 km/oră în localitate

Viteza și neatenția sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere, potrivit ultimei statistici realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Pentru a preveni adevărate tragedii ce se pot petrece pe șosele, vineri, 13 ianuarie, au fost controale riguroase în întreg județul, iar în zona Pașcaniului, polițiștii rutieri au primit sprijin din partea colegilor ieșeni.

Mai multe echipaje au scanat traficul rutier, inclusiv cu pistolul radar, de la intrarea în municipiu, în zona Codrilor Pașcanilor, dar și în comunele din apropiere.

În total, au fost date aproape 200 de amenzi, din care cele mai multe pentru viteză și au fost reținute 18 permise.

La data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Iași au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, au fost aplicate 177 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 58.595 lei, dintre care 112 pentru viteză, 8 pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere, dintre care 10 pentru viteză, iar 8 pentru depășiri neregulamentare” transmite IPJ Iași într-un comunicat de presă.

Un bărbat, de 36 ani a fost prins în localitatea Boureni cu viteză de 117 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.175 lei și s-a luat măsura reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

Un alt șofer a rămas pieton pentru 120 de zile, după ce în Mircești avea o viteză de 136 km/h.

Zonele de acțiune ale polițiștilor rutieri au fost drumul național 2 ce trece prin comunele Cristești, Moțca, Miroslovești, Ciohorăni, drumul național 28 A, Târgu Frumos-Pașcani-Moțca și DJ 208 ce străbate localitățile de la Mircești și până în Valea Seacă.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow