4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Controale riguroase la cei care cer de la stat ajutor pentru încălzire

Controale riguroase la cei care cer de la stat ajutor pentru încălzire. Înainte ca banii să ajungă la familiile cu venituri reduse sau la persoanele singure, va fi făcută o anchetă. Inspectorii sociali vor verifica dacă actele depuse de solicitant corespund cu realitatea.

Ancheta va fi făcuta cu ajutorul unui soft pus la dispoziție de Directia Agricola prin care se vor calcula veniturile solicitatilor. Prin acest program, orice animal sau pasare si orice bucata de pamant va fi cuantificata. In functie de venitul care se obtine, se va acorda sau nu ajutorul pentru incalzire. De exemplu, cei cu venituri de pana la 615 lei de persoana vor primi intre 48 si 240 lei pentru incalzirea cu energie electrica, gaz metan, lemne si carbuni.

Noile norme mai prevad ca persoanele care detin autoturisme cu o vechime mai mica de 10 ani si care au in banca peste 3.000 de lei nu mai primesc bani de la stat. Ancheta sociala se va face in termen de 15 zile lucratoare de la data depunerii cererii. Numai în Iaşi, peste 16.000 de familii au cerut ajutor de încălzire. Sursa DIGI 24

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow