-0.4 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Controale pe străzile din Pașcani și localitățile apropiate. Transportatorii în vizorul oamenilor legii

Strazile din municipiul Pascani dar si din localitatile apropiate au fost pline vineri dimineata, 13 ianuarie, de politisti rutieri. In vizorul oamenilor legii au fost in special transportatorii, dar si soferii.

În această dimineață, la data de 13 ianuarie a.c, în întervalul orar 06:30-09:30, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru verificarea legalității transportului public de persoane.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat peste 20 de autovehicule care efectuează acest gen de transport.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 7 de sancțiuni contravenționale, dintre care 1 conform Ordonanței nr. 37 din 2007, 1 pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 69/2012 și 5 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane.

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport opriți în trafic, nefiind constatate abateri pe această linie.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic și depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane” a transmis IPJ Iasi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow