1.9 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Controale la paza societăţilor comerciale din zona Paşcani

La sfârşitul săptămânii trecute au avut loc numeroase verificări la societăţile comerciale din zona Paşcani, iar controalele au vizat paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protectia persoanelor, deoarece societăţile sunt obligate prin lege să asigure protecţia lor.
Astfel, în timpul nopţii de joi spre vineri poliţiştii păşcăneni au verificat peste 20 de societăţi comerciale din zona Paşcani, fiind în acelaşi timp făcute şi informările specifice către administratorii societăţilor, care sunt responsabili cu paza unităţilor.

Au fost date cu acest prilej 9 amenzi în valoare de 4000 de lei, aplicate în funcţie de încălcarea prevederilor legale, administratorilor sau agenţilor de pază, iar de la poliţişti avem 2 exemple: un tânăr agent de pază din Ruginoasa, care a fost prins băut în timpul serviciului şi administratorul unei societăţi comerciale din Paşcani, care a primit o amendă de 2000 de lei pentru că nu s-a ocupat de asigurarea protecţiei punctului de lucru din localitate.

Precizăm că Legii nr. 333/2003 şi HG 301/2012, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protectia persoanelor, obligă societăţile comerciale la adoptarea măsurilor de securitate prevazute în lege, care se realizează conform planului de pază şi analizei de risc efectuate de unitate, prin personal calificat, care să deţină competenţele profesionale necesare.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow