10.3 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Controale in trafic. Amenzi de peste 130.000 de lei pentru soferii vitezomani

În perioada 31 martie – 01 aprilie a.c., polițiștii rutieri împreună cu cei de ordine publică au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de viteza excesivă şi consumul de băuturi alcoolice.

Au fost aplicate 322 de sancțiuni contravenționale în valoare de 130.395 de lei, dintre care 176 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, 1 pentru depășiri neregulamentare și 141 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 7 certificate de înmatriculare și 31 de permise de conducere dintre care 14 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 1 pentru depășire neregulamnetară și 10 pentru alte abateri.

Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Exemple:

1.Un bărbat de 37 de ani, din comuna Todireşti, a fost sancţionat conform art. 102, alin. 3, lit. a, cu amendă în cuantum de 1305 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile, întrucât a fost depistat conducând un autoturism marca Ford, pe DJ 281 C, pe raza în localității Cârjoaia, sub influenţa băuturilor alcoolice.

2. Un bărbat de 47 de ani, din municipiul Iaşi, a fost sancţionat contravenţional cu patru puncte amendă conform art. 100, pct. 3, lit. e., fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, întrucât a fost depistat conducând un autoturism marca BMW în localitatea Poieni, cu viteza de 103 km/h, într-o zonă cu limitare de viteză la 50 km/h.

3.Un bărbat de 27 de ani, din municipiul Pașcani, a fost sanctionat contravențional cu amendă în cuantum de 2900 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere in vederea suspendării pentru 90 de zile, întrucât a fost depistat conducând autoturismul marca Skoda, pe DE 583, cu viteza de 115 km/h, pe tronson de drum limitat la 50km/h,

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI