13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Controale în piața vale. Echipaje de Poliție și de la Antifraudă au confiscat marfă și au pus amenzi

Controale în piața vale.

Echipaje de Poliție și de la Antifraudă au confiscat marfă și au pus amenzi

 

Se pare că piețarii nu vor scăpa de controlul oamenilor legii și a celor de la Antifraudă. 10 echipe mixte au luat cu asalt hala din piața vale și foarte puțini dintre cei prezenți au reușit să se strecoare și să plece de la marfă. În urma verificărilor au fost găsite nereguli, fiind date amenzi și confiscată marfă. Inspectorii anunță că verificările vor continua și în următoarea perioadă.

 Piețarii care zilele trecute au fugit de la standurile cu marfă pentru a nu fi verificați de oamenii legii, astăzi au avut parte din nou de controale. Inspectorii s-au format în 10 echipe și au mers în Hala din Piața Vale.

De această dată puțini au fost cei care au scăpat de control. Au fost verificate actele de proveniență a mărfii dar și dacă se bat bonuri în casa de marcat. Ca de obicei, nereguli au fost găsite și s-au dat amenzi, dar s-au confiscat și articole de îmbrăcăminte și de încălțăminte.  Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, toate conform Legii nr. 12/1990 în valoare de 10.000 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de 4.780 lei.

„1. În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din mun. Paşcani, s-a constatat faptul că reprezentantul firmei ar fi pus în vanzare 30 articole de imbrăcăminte ce aveau aplicate însemnele unei mărci înregistrate, fără a prezenta documentele de conformitate. S-a procedat la ridicarea bunurilor identificate, urmând ca, în cauză să fie înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punereaîn circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prev. și ped. de Legea nr. 84/1998

2. În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din mun. Paşcani, s-a constatat faptul că reprezentantul firmei a pus în vânzare diverse articole de îmbrăcăminte în valoare de 1.300 lei fără a avea documente justificative, conform legii. În baza Legii 12/1990, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, procedându-se la confiscarea bunurilor identificate. De această dată puțini au fost cei care au scăpat de control. Au fost verificate actele de proveniență a mărfii dar și dacă se bat bonuri în casa de marcat. Ca de obicei, nereguli au fost găsite și s-au dat amenzi, dar s-a confiscat și articole de îmbrăcăminte și de încălțăminte. Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, toate conform Legii nr. 12/1990 în valoare de 10.000 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de 4.780 lei.” au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Menționăm că și la sfârșitul săptămânii trecute echipaje mixte, de poliție și de la Antifraudă împreună cu lupătorii SAS au luat cu asalt piețele pentru a verifica legalitatea desfășurării activității comerciale. Pentru că majoritatea standurilor au fost închise, aceștia au revenit, ceea ce se va întâmpla și pe viitor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow