2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Controale în cluburile şi discotecile din Paşcani, dupa tragedia din capitala. Unul a fost închis

Administraţia din Paşcani anunţa controale în barurile cluburile şi discotecile din municipiu. Asta după ce vineri noaptea într-un club din capital 30 de persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 137 au fost rănite, în urma unui incendiu de proporţii.
Inspectorii Primăriei vor să verifice dacă dacă locaţiile respective au sau nu avizele necesare de la PSI şi dacă activităţile se desfăşoare în siguranţă.
Pe raza municipiului Paşcani işi desfăşoară activitatea mai multe astfel de cluburi. Toate ar avea autorizaţie ( acorduri) de funcţionare, spun reprezentanţii Primăriei. Ele au fost eliberate fără să se ştie dacă îndeplinesc condiţiile PSI sau normele sanitare impuse de lege. Asta deoarece patronii firmelor trebuie să dea doar o declarative pe proprie răspundere. Viceprimarul municipiului spune că formularul pentru obţinerea acordului de funcţionare ar trebui modificat, astfel încât avizele să fie obţinute înainte, nu după eliberarea documentului.
Pe raza municipiului Paşcani cel mai cunoscut club este cel din faţa Gării. Acolo în fiecare weekend se adună zeci de tineri ca să se distreze. Noul patron al locaţiei spune că are toate actele în regulă. Clubul a fost închis sâmbătă noaptea, după tragedia de la Bucureşti.
În aceeaşi situaţie se afla şi celelalte cluburi, baruri şi discotecile din Paşcani. Toate au acorduri de funcţionare, spun inspectorii Primăriei, fără să fie făcute verificări la faţa locului. Chiar şi cele care au aprobat programul până la ora 10 seara şi funcţionează până noaptea târziu. Situaţia este puţin diferită la Sodomeni. Rotariu’s Club a fost închis de câteva săptămâni de zile, după un scandal de pomină. Mai mult, nici Primaria Pascani nu are autorizatie de la PSI din cauza salii de spectacole. Acolo trebuie facute o serie de investitii pentru evacuarea aerului, deoarece proiectul de amenajare ar fi fost gresit.
Menţionăm că astfel de controale au fost anunţate în tot judeţul. În cursul zilei de astăzi la Prefectura Iaşi au avut loc mai multe şedinţe şi discuţii pe acesta temă cu reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei, ISU şi Direcţiei de Sănătate Publică.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow