More

  Controale în cluburile şi discotecile din Paşcani, dupa tragedia din capitala. Unul a fost închis

  Array

  Administraţia din Paşcani anunţa controale în barurile cluburile şi discotecile din municipiu. Asta după ce vineri noaptea într-un club din capital 30 de persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 137 au fost rănite, în urma unui incendiu de proporţii.
  Inspectorii Primăriei vor să verifice dacă dacă locaţiile respective au sau nu avizele necesare de la PSI şi dacă activităţile se desfăşoare în siguranţă.
  Pe raza municipiului Paşcani işi desfăşoară activitatea mai multe astfel de cluburi. Toate ar avea autorizaţie ( acorduri) de funcţionare, spun reprezentanţii Primăriei. Ele au fost eliberate fără să se ştie dacă îndeplinesc condiţiile PSI sau normele sanitare impuse de lege. Asta deoarece patronii firmelor trebuie să dea doar o declarative pe proprie răspundere. Viceprimarul municipiului spune că formularul pentru obţinerea acordului de funcţionare ar trebui modificat, astfel încât avizele să fie obţinute înainte, nu după eliberarea documentului.
  Pe raza municipiului Paşcani cel mai cunoscut club este cel din faţa Gării. Acolo în fiecare weekend se adună zeci de tineri ca să se distreze. Noul patron al locaţiei spune că are toate actele în regulă. Clubul a fost închis sâmbătă noaptea, după tragedia de la Bucureşti.
  În aceeaşi situaţie se afla şi celelalte cluburi, baruri şi discotecile din Paşcani. Toate au acorduri de funcţionare, spun inspectorii Primăriei, fără să fie făcute verificări la faţa locului. Chiar şi cele care au aprobat programul până la ora 10 seara şi funcţionează până noaptea târziu. Situaţia este puţin diferită la Sodomeni. Rotariu’s Club a fost închis de câteva săptămâni de zile, după un scandal de pomină. Mai mult, nici Primaria Pascani nu are autorizatie de la PSI din cauza salii de spectacole. Acolo trebuie facute o serie de investitii pentru evacuarea aerului, deoarece proiectul de amenajare ar fi fost gresit.
  Menţionăm că astfel de controale au fost anunţate în tot judeţul. În cursul zilei de astăzi la Prefectura Iaşi au avut loc mai multe şedinţe şi discuţii pe acesta temă cu reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei, ISU şi Direcţiei de Sănătate Publică.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Anunt de pierdere

  Pierdut registru unic de control nr. 957783 - 705- 2007 al SC SELGLAST COMPANY SRL, CUI 21374849, J22/784/2007. Il declar nul!

  Tânăr prins la furat într-un magazin din Târgu Frumos

  La data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii Poliţiei Oraşului Tg. Frumos au fost sesizaţi de către reprezentanţii unui magazin din Tg. Frumos, despre faptul...

  Cine sunt cei doi polițiști care au ajutat în trafic gravida din zona Pașcani – VIDEO

  Gestul politistilor rutieri care au ajutat doi soti din preajma Pascaniului, pe cale sa devina din nou parinti, sa ajunga mai repede la o...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI