0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Controale ale poliției și peste 65 de amenzi la Paşcani și împrejurimi

La Pașcani a avut loc vineri, de la primele ore ale dimineții și până la amiază, o razie care a vizat atât municipiul cât și comunele din împrejurimi, fiind umărite 10 zone de acțiune. Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști au fost aplicate peste 65 de amenzi în valoare de aproximativ 23 de mii de lei.

” În ziua de 15 mai 2015, între orele 04:00 – 13:00 , poliţiştii din cadrul Poliţiei Mun. Paşcani, Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani şi cei de la Transporturi au acţionat pe raza de competenţă, respectiv în municipiul Paşcani, în cele două târguri săptămânale de pe raza comunelor Lespezi şi Hălăuceşti, cât şi pe raza comunelor Moţca, Valea-Seacă, Ruginoasa, Stolniceni-Prăjescu şi Todireşti. ” (Comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție, Iași)

În cadrul raziei au fost controlați peste 20 de agenţi economici, 5 societăţi de pază, cât şi vânzători ambulanţi, pentru a verifica actele necesare acestui tip de comerț.
Pe linie rutieră au fost oprite pentru verificări 75 de autovehicule și legitimate peste 80 de persoane ; 4 șoferi au primit amenzi de aproape 400 de lei și au rămas fără permis de conducere, pentru neacordare de prioritate pietonilor, așa cum a pățit și D.P., de 45 ani, din Pașcani.

Au fost depistate și 2 persoane bănuite de furt. Este vorba de un tânăr C. O., din Pașcani care era căutat pentru comiterea a trei furturi din gospodării în perioada 2012-2014 și de o minoră de numai 15 ani care a furat dintr-un magazin.

Scopul acestor acțiuni ale poliției are în vedere prevenirea infracţionalităţii stradale, a faptelor ilicite de comerţ, depistarea celor care comercializează produse de contrabandă sau bunuri provenite din infracţiuni, prinderea persoanelor urmărite sau a celor care se sustrag de la cercetări, prevenirea evenimentelor rutiere, cât şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow