-0.8 C
Paşcani
duminică, decembrie 3, 2023

Contribuabilii care nu au depus declarații fiscale la termenul scadent vor fi notificați în maxim 15 zile. Două Ordine ANAF explicate de Adrian Bența

Un ordin al președintelui ANAF (OpANAF nr. 934/2020), care reglementează termenul de notificare a contribuabililor ce nu au depus declarații fiscale a fost publicat în Monitorul oficial, zilele trecute. De asemenea, a mai apărut unul: 936/2020 pentru declarația 230. Consultantul fiscal Adrian Bența a făcut o scurtă analiză a acestor documente.

Op ANAF nr. 934/2020

“Ca și termen cu caracter general, contribuabilii ce nu au depus declarații fiscale la termenul scadent vor fi notificați într-un termen de maxim 15 zile cu privire la obligația depunerii declarațiilor”, spune el.

Potrivit acestuia, prin excepție, dacă depunerea declarației intervine pe perioada de urgență, notificarea contribuabililor ce nu au depus declarație se va face în termen de maxim 30 de zile de la terminarea situației de urgență.

Pentru obligațiile fiscale nedeclarate ce fac obiectul unei inspecții fiscale nu se va emite notificarea de nedepunere a declarațiilor.

Continuarea pe Hotnews.ro

Alte articole