9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Contre intre reprezentanții Primăriei Pașcani și SVA, privind amenajarea unui centru de colectare a săngelui

Replica dura din partea ieseanului care se ocupa de amenajarea unui centru de colectare a sangelui la Pascani. Marius Benchea sustine ca nu a refuzat niciodata un eventual ajutor financiar din partea administratiei locale, pentru finalizarea lucrarilor si nici nu ocupa ilegal un etaj din cladirea de la Piata, asa cum a sustinut viceprimarul municipiului in cadrul unei conferinte de presa. Mai mult, reprezentantul Serviciul Voluntar de Ambulanta a spus ca a trimis Primariei doua cereri de finantare si ca la ultima dinte ele nu a primit inca un raspuns. De asemenea pe adresa administratiei locale a fost trimis parteneriat prin care municipalitatea sa isi asume responsabilitatea asigurarii utilitatilor si plata personalului specializat, propunere care, deasemenea ar fi ramas fara raspuns.

“Am auzit anumite afirmații cum că primul etaj al cladirii ar fi ocupat illegal, dar acolo au fost și sunt depozitate materiale, respectiv scaune si mese pentru centrul local de recoltare. Au fost depozitate cu acordul verbal, al municipalități. Afirmația că Serviciul voluntar ar fi refuzat finanțarea din bani publici este incorectă deoarece Serviciul voluntar de ambulanță a făcut 2 solicitări în acest sens. Una în anul 2020, înainte de aprobarea bugetului municipiului Pașcani, care a picat la vot și una în 2021 care la fel nici măcar nu a fost luată în dezbatere” a precizat Marius Benchea pentru BIT TV.

Reprezentantul Serviciul Voluntar de Ambulanta sustine ca lucrarile de amenajare pentru un centru de recoltare a sangelui la Pascani ar fi fost deja finalizate si ca se astepta obtinerea avizelor de functionare. Asociatia mai are nevoie de bani pentru montarea unor aparate de aer conditiionat precum si pentru repararea acoperisului cladirii.

“Centrul de recoltare din Pașcani este o un proiect finalizat. Renovările din acest centru sunt finalizate, din noiembrie anul trecut. Avem o problemă apărută săptămâna trecută și anume parchetul s-a umflat din cauza infiltrațiilor apărute prin acoperișul dinspre Spitalul Cf Pașcani dar săptămâna viitoare va fi înlocuit. Totodată, am mai rămas de montat 6 aparate de aer conditionat și 2 toalete și 2 chiuvete. Imi exprim supărarea față de afirmațiile făcute de un reprezentanții Primăriei și anume că ă nu au putut să ia legătura cu noi, nici telefonic, nici verbal sau fizic. Au existat întâlniri între reprezentanții Serviciului Voluntar de Ambulanță și Primăria municipiului Pașcani si vor exista în continuare. Noi căutăm soluții de a colabora! In 10 iunie 2021 am făcut o solicitare către Primăria Municipiului Pașcani, în vederea clarificării anumitor situații privind costurile cu energie electrică gaz, respectiv, apă, canal. Din păcate încă nu am primit un răspuns, dar sperăm cain viitorul apropiat si aceste lucruri sa se resolve. Trebuie gasita o rezolvare si cu calea de acces, prin curtea scolii, varianta improprie sau pe la piata” a mai spus Marius Benchea

Pe acesta tema reprezentatii Primariei au facut cateva precizari in cadrul conferintei saptamanale de presa. Viceprimarul Cristian Ratoi a spus ca un etaj al cladirii din Piata Deal a fost ocupat ilegal de cei care se ocupa de amenajarea centrului de recoltare a sangelui si ca ar trebui justificate cheltuielile avand in vedere ca o parte din bani au fost din donatiile pascanenilor. De asemenea administratorul public a precizat ca Primaria ar fi incercat sa finanteze investitia cu o suma de bani de la bugetul local. Ajutorul ar fi fost refuzat pe motiv ca Asociatia Serviciul Voluntar de Ambulanta nu foloseste bani publici.

Mentionam că lucrările la centrul de recoltare au început la sfârșitul anului 2020, cu sprijinul consiliului local Sorin Olariu și au fost finalizate anul trecut. Potrivit asociației, s-ar fi investit circa 60.000 de euro din donații, sponsorizări și fonduri proprii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow