20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Contractul pentru apa si canalizare va fi semnat saptamana viitoare, in prezenta primarului care a fost împotriva investițiilor

Foto: Mihail Dorus, directorul general al SC APAVITAL SA

Vesti bune pentru cetatenii municipiului Pascani. Saptama viitoare, pe 9 iunie a.c. este programata semnarea contractului de executie a lucrarilor pentru repararea si extinderea retelelor de apa si canalizare din municipiu. Este voba despre o investitie de peste 93 milioane de lei, in cea mai mare parte din fonduri europene, dar si din fonduri guvernamentale si credite contractate de operatorul regional ApaVital.
Evenimentul ar urma sa aiba loc la sediul Primariei Pascani, la insistentele primarului Marius Pintilie, conform unor surse neoficiale, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe. In urma procedurilor de licitatie, a fost declarata castigatoae, singura firma care a depus o oferta. Este vorba despre societatea Daro Construct SA din Iasi, impreuna cu cinci subcontractanti printre care si societatea Marvio SRL din Pascani.

Dupa semnarea contractului si emiterea ordinului de catre primar, urmeaza inceperea lucrarilor, cel mai probabil din luna iulie a.c. Planificarea va fi facuta impreuna cu reprezentantii Primariei, asa incat, dupa extinderea sau repararea retelelor, strazile sa fie asfaltate. Pe lista de prioritati sunt cartierul Aerodrom si suburbia Gastesti.

Pascaniul a aderat la ARSACIS in anul 2014 si a delegat serviciile de apa si canalizare operatorului regional ApaVital, pentru a putea beneficia de fondurile europene specifice, dar a fost la un pas de a ramane fara aceste investitii, din cauza actualului primar, Marius Pintilie. El a sustinut si a facut demersuri in acest sens pentru anularea contractului de delegare si chiar si-a dat demisia, dupa ce majoritatea Consiliului Local a decis să rămână în asociaţia judeţeană ARSACIS, dar a revenit asupra deciziei.
Mai mult, Marius Pintilie a solicitat organizarea unui referendum, tot pentru ca Pascaniul sa renunte la operatorul regional, desi societatea avea in derulare, pentru finantare si executie, un proiect de investitii in tot judetul, in valoare de aproape 428 milioane de lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow