9.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

CONTRACTE PENTRU LOCURILE DE VECI DIN CIMITIRUL VECHI. PRIMARIA ANUNTA CA PREIA ADMINISTRAREA 

- Advertisement -

Pascanenii care dețin locuri de veci in Cimitirul Municipal trebuie sa încheie contracte de folosință cu Primăria. Anunțul a fost făcut chiar de edilul municipiului,  in cadrul conferinței săptămânale de presa. Acțiunea ar urma sa înceapă din toamna acestui an, de la o data care va fi comunicată. Deocamdată nu este o situație clara iar ediul se plânge ca administrația locală nu a primit sau nu ar avea acces la arhivele bisericii cu documentele  pe baza cărora au fost date loturile de teren. 

Inventarierea începută încă din timpul fostei administratii este aproape de final si s-a făcut o sectorizare a cimitirului. In acest context  edilul susține ca Primăria încearcă  sa preia administrarea, in mod oficial, din acesta toamna si sa înceapă repartizarea locurilor care sunt libere. 

Pana atunci au fost începute o serie de lucrări de reparații, cu muncitorii Primăriei. Edilul a anunțat ca urmează sa fie pus un sistem de supraveghere video a cimitirului si sa fie afișate   programul  de funcționare si regulile de folosință, conform regulamentului aprobat deja de Consiliul Local. 

De asemenea vor fi amenajate platforme pentru depozitarea deșeurilor rezultate din cimitir. 

Ediul a mai spus ca in cimitirul vechi urmează sa fie tăiați copacii, chiar dacă sunt verzi. `Pintilie a motivat ca măsura ar fi necesară deoarece copacii ar fi un pericol având in vedere ca rădăcinile sunt in apropierea gropilor si ca supravegherea video ar fi mai eficienta. Măsură anunțată contrasteaza cu situația din alte cimitire din țară, unde copacii nu au fost tăiați. 

 Terenul cimitirului municipal este in domeniul public al municipiului Pașcani. Pana acum el a fost administrat de biserica de alături fără sa fie aprobată o hotărâre in acest sens. Mai mult, cei care dețin locuri de veci in cimitir susțin ca au achitat diferite sume de bani, fie la RAGCL fie bisericii. Nimeni nu știe cu exactitate dacă banii achitați sunt doar pentru folosinta terenului si pentru ce perioada iar unii cred ca au cumpărat deja locurile de veci si sustin ca au dovezi in acest sens. 

În registrele fostei regii RAGCL apar 1698 de persoane care au achitat pentru cumpărarea sau folosinta unui loc de veci. Sumele sunt diferite în functie de perioada când a fost făcută încasarea. Ultima chitanţa este înregistrată pe 1 martie 1994. Pana acum Primăria nu a clarificat dacă aceste documente mai sunt valabile sau nu. 

Menționăm ca proiectul pentru amenajarea noului cimitir bate pasul pe loc. Lucarile nu au început,  desi Primăria a contractat un împrumut pentru care se plătesc deja rate si dobânzi. 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow