22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Contract semnat pentru modernizarea Pietei Vale. Lucrarile vor fi finalizate inainte de alegeri

Piata agroalimentara din zona Vale Pascani intra in renovare, din vara acestui an. In cursul zilei de luni 22 februarie,  primarul Marius Pintilie, in numele municipalitatii, a semnat contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare,  cu societatea care a castigat licitatia§, UNGUREANU TRANS SRL din Vaslui asociat cu SC ARTEHNIS SRL. Ordinul de incepere va fi dat imediat dupa constitutirea garantiilor de buna executie iar proiectarea trebuie finalizata in maxim 4 luni de zile. Finalizarea lucrarilor a fost programata in 30 de luni de zile, in prima parte a anului 2024, inainte alegerilor locale. Valoarea totală a investiției, rezultata in urma licitatiei, este de 7.181.488,47 lei, TVA inclus, cu aproape 2,4 mil  lei mai putin fata de suma estimata in studiul de fezabilitate,  aprobat la inceputul anului 2019.

Conform caietului de sarcini, va fi construita o cladire cu etaj unde vor fi amenajate spatii pentru vanzarea produselor agro-alimentare , spatii comerciale, administrative si tehnice. De asemenea urmeaza sa fie modernizata si compartimentata actuala hala, pentru activitati comerciale de tip bazar. Si spatiile comerciale de pe platoul pietei ar ruma sa fie modernizate prin reabilitarea fatadelor si schimbarea acoperisului, iar terenul va fi pavat/ amenajat cu alei pietonale si locuri de parcare.

Mentionam ca licitatia a fost lansata anul trecut de fosta adminiatratie locala cu ajutorul unei firme private de consultanta in achizitii publice contractata de Primaria Pascani.Primaria a apelat la acesta varianta dupa ce anul trecut unul dintre functionarii de la Achizitii Publice a refuzat sa lanseze procedura, pana pe 6 septembrie 2019 conform dispozitiei primarului, pe motiv ca nu ar fi avut la dosar toate documentele suport şi nici timpul necesar pentru rezolvarea acestei probleme. 

In momentul de fata Primaria Pascani are cca 2 milioane de lei in cont din activitatea pietelor, bani care vor fi cheltuiti pentru acesta investitie. Restul sumei ar ruma sa fie obtinuta prin intermediul unui credit comercial.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow