More

  Contract de asfaltare pentru şase străzi din Pascani

  Veşti bune pentru unii dintre păşcănenii care aşteaptă de ani de zile reabilitarea străzilor căilor de acces în cartierele unde locuiesc. Zilele trecute primarul municipiului, Dumitru Pantazi, a semnat contractul pentru reabilitarea a şase străzi pe o lungime totală de 4,3 km.

  Trei dintre ele sunt în oraş iar restul în suburbii. Valoarea totală a investiţiei este de peste 8,3 milioane de lei. Banii vor fi cheltuiţi nu doar pentru asfaltarea străzilor ci şi pentru amenajarea aleilor şi trotuarelor aferente dar şi a reţelelor de canalizare sau a rigolelor de scurgere. De asemenea în acelaşi preţ sunt incluse costurile de proiectare dar şi cele de remediere a eventualelor probleme.

  Lucrările ar urma să înceapă în maxim două luni de zile. Până atunci vor fi executate lucrările de proiectare şi vor fi obţinute avizele. Contractul a fost încheiat cu SC Conest SA în asociere cu un alt constructor, după mai bine de opt luni de zile când a fost lansată licitaţia.
  Lucrările vor începe pe aleea Calea Iaşului din cartierul Aerodrom, strada Crinilor pe lângă cimitirul municipal şi strada Fundac Fântânele din spatele Pieţei din Vale. Vor continua apoi pe străzile Libertăţii din Bosteni, 24 Ianuarie din Gastesti şi Tudor Vladimirescu din Sodomeni.

  Tot în acest an sunt planificare şi alte asfaltări, contractul fiind încheiat încă de anul trecut. Reprezentanţii Primăriei spun că vor începe lucrările pe aleile Grădiniţei, Parcului, Castanilor, P1, Izvoarelor, Veronica Micle, Moldovei, Eugen Stamate şi cele de la blocurile C21, B13, C 14, C15, B29. De asemenea vor fi asfaltate, până la sfârşitul acestui an şi strada Mihail Kogălniceanu precum şi parcările de la blocurile P2 şi V 1-3 iar în suburbii vor continua lucrările de balastare pe străzile neasfaltate.

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Somaţii pentru eliberarea terenurilor ocupate ilegal. Primarul îi sfatuie pe cei în cauză, să le atace în instanţă

    Primăria Paşcani a luat primele măsuri, după şapte luni de zile de când Poliţia Locală a prezentat un raport cu privire la terenurile din...

  Tablete cu „două moaşe”. Elevii le vor primi la toamnă

  Elevii păşcăneni, lipsiţi de posibilităţile tehnice pentru a participa la cursurile online, vor primi tabletele promise abia de la începutul anului şcolar viitor. Nu...

  Vidanjarea subsolurilor, după ridicarea stării de alertă

    Vidanjarea subsolurilor blocurilor din Paşcani, acolo unde este cazul, va fi făcută după ridicarea stării de alertă, măsura impuse de Guvernul României pentru combaterea...

  Opinii