14.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 24, 2022

Contract de asfaltare pentru şase străzi din Pascani

- Advertisement -

Veşti bune pentru unii dintre păşcănenii care aşteaptă de ani de zile reabilitarea străzilor căilor de acces în cartierele unde locuiesc. Zilele trecute primarul municipiului, Dumitru Pantazi, a semnat contractul pentru reabilitarea a şase străzi pe o lungime totală de 4,3 km.

Trei dintre ele sunt în oraş iar restul în suburbii. Valoarea totală a investiţiei este de peste 8,3 milioane de lei. Banii vor fi cheltuiţi nu doar pentru asfaltarea străzilor ci şi pentru amenajarea aleilor şi trotuarelor aferente dar şi a reţelelor de canalizare sau a rigolelor de scurgere. De asemenea în acelaşi preţ sunt incluse costurile de proiectare dar şi cele de remediere a eventualelor probleme.

Lucrările ar urma să înceapă în maxim două luni de zile. Până atunci vor fi executate lucrările de proiectare şi vor fi obţinute avizele. Contractul a fost încheiat cu SC Conest SA în asociere cu un alt constructor, după mai bine de opt luni de zile când a fost lansată licitaţia.
Lucrările vor începe pe aleea Calea Iaşului din cartierul Aerodrom, strada Crinilor pe lângă cimitirul municipal şi strada Fundac Fântânele din spatele Pieţei din Vale. Vor continua apoi pe străzile Libertăţii din Bosteni, 24 Ianuarie din Gastesti şi Tudor Vladimirescu din Sodomeni.

Tot în acest an sunt planificare şi alte asfaltări, contractul fiind încheiat încă de anul trecut. Reprezentanţii Primăriei spun că vor începe lucrările pe aleile Grădiniţei, Parcului, Castanilor, P1, Izvoarelor, Veronica Micle, Moldovei, Eugen Stamate şi cele de la blocurile C21, B13, C 14, C15, B29. De asemenea vor fi asfaltate, până la sfârşitul acestui an şi strada Mihail Kogălniceanu precum şi parcările de la blocurile P2 şi V 1-3 iar în suburbii vor continua lucrările de balastare pe străzile neasfaltate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow