21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Contrabandistul prins la Cristeşti cercetat în stare de libertate. Procurorii au făcut recurs

Captura tigari 1Suceveanul prins in cursul zilei de marti, in localitatea Cristesti, cu o cantitate impresionanta de tigari de contrabanda va fi cercetat in stare de libertate. Magistratii pascaneni au respins propunerea procurorilor de a fi arestat preventiv pentru 29 de zile, dar l-au obligat pe tanar sa nu paraseasca localitatea de domiciliu pana la finalizarea cercetarilor.

Din referatul intocmit de procurori reiese ca Alexandru Petru Mandache, desi nu avea permis de conducere, a imprumutat un autoturism dupa care i-a umplut portbagajul cu nu mai putin de 1374 de pachete de Viceroy si 2.500 de pachete de Winston, de provenienta Ucraina. La audieri, tanarul in varsta de 24 de ani le-a declarat anchetatorilor ca tigarile de contrabanda le-a achizitionat din orasul Siret, de la persoane necunoscute.

Prejudiciul adus statului roman in cazul in care tigarile ar fi ajuns pe piata, a fost estimat de DGFP Iasi la peste 400 de milioane de lei vechi.

Barbatul care locuieste in Radauti va fi cercetat in stare de libertate pentru infractiunile de contrabanda si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere.

Procurorii pascaneni au declarat recurs la hotararea judecatorilor, iar in perioada urmatoare Curtea de Apel Iasi va decide daca tanarul va fi arestat preventiv.

Alte articole