18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Contorizarea căldurii, obligatorie până la sfârşitul anului

  Ultimele știri

  Locuinţele care sunt branşate la sistemul centralizat de încălzire trebuie neapărat contorizate până la sfârşitul acestui an. Mai exact proprietarii apartamentelor sau caselor care nu au central proprie au obligaţia să achizitioneze şi să monteze contoare de încălzire sau repartitoare de costuri. În caz contrar risca să nu mai primească incalzire deoarece regia de termoficare este obligată să factureze după noile reguli. Ele sunt cuprinse în Legea 121/2014 privind eficienta energetică.
  Cei care vor să achiziţioneze un contor de încălzire trebuie să scoată din buzunar între 1200 şi 1400 lei. Dacă nu aveţi atâţia bani atunci cea mai bună soluţie sunt repartitoarele de costuri, cu citire radio sau nu, care trebuie puse pe fiecare calorifer, de la 85 lei bucată. Echipamentele sunt furnizate şi montate de RAGCL Paşcani iar dacă doriţi să le luaţi din altă parte trebuie să verificaţi să fie compatibile cu softurile de citire ale regiei.
  Dacă citirea contorilor este gratuită, pentru că sunt montate la intrarea în apartament, pentru repartitoare se plăteşte o taxă de 2,5 lei fiecare.
  Menţionăm că acum doar 892 de apartamente din Paşcani au căldura contorizată din cele peste 3800 câte au mai rămas la sistemul centralizat de încălzire. De asemenea la apartamentele ANL şi cele de la C 38 au fost montate contoare de căldură la fel ca şi la intrarea în blocuri.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet