elefant.ro
More

  Contorizare la nivel de scara pentru 49 de blocuri din Targu Frumos

  Veste buna pentru locatarii din zeci de blocuri din orasul Targu Frumos. Apavital Iasi va organiza in perioada urmatoare o licitatie pentru realizarea contorizarii la nivel de scara pentru blocurile de pe strazile Cuza Voda, Ecaterina Teodoroiu, Bogdan Voda, Petru Rares, Stefan cel Mare si strada Maicuta. In total, sunt 80 de scari, iar investitia este estimata la circa 1,2 milioane de lei, fara TVA.

  Contorizarea la nivel de scara este un lucru mult asteptat de targoveti, deoarece  in prezent aceasta este asigurata de apometre generale ce masoara consumul de apa pe mai multe scari.

  „Bransamentele existente alimenteaza in prezent doar grupuri de blocuri sau blocuri si nu de scari. Dezavantajul major este faptul ca acestea traversau subsolurile altor blocuri, impiedicand demersurile proprietarilor de a-si executa separarile individuale in vederea incheierii de contracte in nume propriu” a precizat Razvan Manolache, purtatorul de cuvant al Apavital Iasi.

  Mentionam ca de-a lungul timpului, la blocurile mentionate mai sus s-au iscat scandaluri intre locatari din cauza sistarii furnizarii apei, unii dintre ei fiind cu plata la zi.

  „Singura soluție pentru a rezolva problema sistării apei la unele blocuri din oraș a fost găsită si prinde contur. La insistentele mele, ApaVital, furnizorul de apă-canal a prevăzut în bugetul din acest an suma necesară (1,2 milioane de lei fara TVA) pentru realizarea contorizării individuale la nivel de scara a blocurilor din orașul Târgu Frumos. Documentația are ca obiect contorizarea la nivel de scara a unui numar de 49 de blocuri (P+4) ce insumeaza un total de 80 de scari de pe strazile Cuza Voda, Ecaterina Teodoroiu, Bogdan Voda, Petru Rares, Stefan cel Mare si strada Maicuta. Prima mare bucurie a oamenilor va fi cã vor plãti exact cît vor consuma, iar unii, vitregiti de-a lungul anilor, nu vor mai rãmîne fãrã apã rece din cauza vecinilor rãu-platnici” a precizat primarul orasului, Ionel Vatamanu, intr-o postare pe Facebook.

  Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 mai a.c., ora 15:00.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Criza economică din România, după 5 luni de pandemie: de unde mai sunt bani de pensii

  Conform celui mai recent set de rapoarte publicate de Ministerul Finanțelor, situația financiară a României este departe de a fi roz. Indiferent de parametrul...

  Medic, despre faptul că tot mai mulţi români sunt afectaţi de diabet: „Există un cult al mâncării bogate”

  Peste 10% din populaţia României suferă de diabet, arată cele mai recente statistici, însă, în realitate, cifrele sunt mai mari, susţin specialiştii. Un motiv...

  Eleva premiantă care creează roboţi şi le predă copiilor informatică. Este autoare a mai multor programe de învăţare

  Alina Duca, o elevă de liceu din Paşcani, a câştigat trei ani la rând concursul naţional de matematică „Nicu Şerban“, iar acum se pregăteşte...

  Opinii