5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Continua intabularea gratuita a terenurilor. 1860 de hectare la Targu-Frumos si Ion Neculce. Sedinta de informare la Miroslovesti

Programul National de Cadastru continua si in acest an. Zilele trecute a fost demarata licitatia pentru inregistrarea sistematica a unor terenuri din mai multe zone, precum Targu-Frumos, Ion Neculce, Strunga, Mircesti, Rachiteni sau Al. I. Cuza. Valoarea contractului este de aproape 570 de mii de lei. La Miroslovesti, proprietarii terenurilor din zonele unde se fac intabulari sunt chemati la o sedinta de informare.

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi intenţionează să achiziţioneze Servicii de înregistrare sistematică a unor imobile prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară. Se va organiza licitatie pentru trei loturi din judetul Iasi. Unul dintre acestea prevede intabularea unor terenuri din Targu-Frumos, Ion Neculce, Strunga, Al. I. Cuza, Rachiteni si Mircesti.

Lotul format din Targu-Frumos si Ion Neculce cuprinde 1860 de hectare, iar valoarea contractului este de aproape 220 de mii de lei, in timp ce lotul comunelor Strunga, Al. I. Cuza, Rachiteni si Mircesti are o valoare de circa 235 de mii de lei pentru aproape 2.000 de hectare. Licitatia va avea loc pe data de 23 februarie si se desfasoara dupa criteriul pretului cel mai scazut.

Si in comuna Miroslovesti, continua intabularea gratuita a terenurilor. Administratia locala a organizeaza luni, 12 februarie, de la ora 10, la Caminul Cultural din Miroslovesti o sedinta de informare cu proprietarii de terenuri. Vor veni reprezentantii Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara din Iasi, precum si specialistii care efectueaza lucrarea.

Ce trebuie să facă localnicii pentru a obţine actele cadastrale? Să se prezinte la primărie cu un dosar cu actele care atestă dreptul de proprietate al terenului, precum, titlu de proprietate, certificat de moştenitor, act de vânzare-cumpărare, partaj sau orice act judecătoresc şi altele.

Menţionăm că Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 este cel mai important proiect pe care ANCPI l-a derulat de la înfiinţare. Acesta prevede realizarea cadastrului în întreagă ţară, fără costuri pentru cetăţeni şi este una dintre cele importante investiţii ale unei ţări.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

Tot ce trebuie să știi pentru pregătirea mașinii în sezonul rece. Service-urile auto încep să se aglomereze

Vremea se raceste din ce in ce mai mult, iar soferii incep sa isi pregateasca masina pentru...

Primaria Pascani solicită mai multe doze de vaccin pentru centrul din oraș. A crescut numărul celor care vor să se imunizeze împotriva virusului

Primaria Municipiului Pascani solicita Directiei de Sanatate Publica Iasi mai multe doze de vaccin impotriva COVID 19...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI