21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Continuă emoţiile la Bacalaureat. Absolvenţii clasei a XII-a susţin proba de evaluare a competenţelor digitale

Examenul de bacalaureat continuă astăzi cu proba de evaluare a competenţelor digitale. Proba se va susţine în laboratorul de informatică, începând cu ora 12:00.

Până pe 21 iunie, absolvenţii de liceu care s-au înscris la examenul de de BACALAUREAT 2013 vor susţine proba de competenţe digitale. Potrivit regulamentului de organizare a examenului de BACALAUREAT 2013, accesul candidaţilor în centrul de examen se verifică: un cadru didactic şi un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate, şi verifică dacă fotografiile corespund.

Candidaţii sunt îndrumaţi spre zona din centrul de examen unde se găsesc sălile de examen. Ei sunt atentionaţi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen şi să nu staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute. Candidaţii care au materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumati spre sala de depozitare a acestora.

Candidaţii nu vor primi note, ci un punctaj care va arăta care este nivelul de competenţă, maximum 100 de puncte. La această probă nu se acordă puncte din oficiu. În funcţie de punctajul obţinut de fiecare elev, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului: 0-25 de puncte: utilizator începător;26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu; 51-74 de puncte: utilizator avansat;75-100 de puncte: utilizator experimentat.

La proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română (proba A) de la BAC 2013, 94.106 dintre candidaţii de la BAC 2013, adică 62,86 au primit certificat de utilizator experimentat ai limbii române. Datele statistice de la Ministerul Educaţiei arată că 6.675 (11,14%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, iar 35.010 (23,38%) au obţinut certificatul de utilizator avansat.

Continuare pe Jurnalul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow