More

  Continuă emoţiile la Bacalaureat. Absolvenţii clasei a XII-a susţin proba de evaluare a competenţelor digitale

  Array

  Examenul de bacalaureat continuă astăzi cu proba de evaluare a competenţelor digitale. Proba se va susţine în laboratorul de informatică, începând cu ora 12:00.

  Până pe 21 iunie, absolvenţii de liceu care s-au înscris la examenul de de BACALAUREAT 2013 vor susţine proba de competenţe digitale. Potrivit regulamentului de organizare a examenului de BACALAUREAT 2013, accesul candidaţilor în centrul de examen se verifică: un cadru didactic şi un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate, şi verifică dacă fotografiile corespund.

  Candidaţii sunt îndrumaţi spre zona din centrul de examen unde se găsesc sălile de examen. Ei sunt atentionaţi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen şi să nu staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute. Candidaţii care au materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumati spre sala de depozitare a acestora.

  Candidaţii nu vor primi note, ci un punctaj care va arăta care este nivelul de competenţă, maximum 100 de puncte. La această probă nu se acordă puncte din oficiu. În funcţie de punctajul obţinut de fiecare elev, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului: 0-25 de puncte: utilizator începător;26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu; 51-74 de puncte: utilizator avansat;75-100 de puncte: utilizator experimentat.

  La proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română (proba A) de la BAC 2013, 94.106 dintre candidaţii de la BAC 2013, adică 62,86 au primit certificat de utilizator experimentat ai limbii române. Datele statistice de la Ministerul Educaţiei arată că 6.675 (11,14%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, iar 35.010 (23,38%) au obţinut certificatul de utilizator avansat.

  Continuare pe Jurnalul

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PMP cere adoptarea în regim de urgenţă a legilor privind eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300. (P)

  PMP a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a...

  Investitii din fonduri UE, in pericol! Trei proiecte in intarzaiere. Primarul Pintilie, depasit de complexitatea problemelor

  Situatie ingrijoratoare la Primaria Pascani cu investitiile publice finantate partial din fonduri europene. Trei din cele patru proiecte aflate in derulare prin ADR  Piatra...

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI