More

  Continuă emoţiile la Bacalaureat. Absolvenţii clasei a XII-a susţin proba de evaluare a competenţelor digitale

  Array

  Examenul de bacalaureat continuă astăzi cu proba de evaluare a competenţelor digitale. Proba se va susţine în laboratorul de informatică, începând cu ora 12:00.

  Până pe 21 iunie, absolvenţii de liceu care s-au înscris la examenul de de BACALAUREAT 2013 vor susţine proba de competenţe digitale. Potrivit regulamentului de organizare a examenului de BACALAUREAT 2013, accesul candidaţilor în centrul de examen se verifică: un cadru didactic şi un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate, şi verifică dacă fotografiile corespund.

  Candidaţii sunt îndrumaţi spre zona din centrul de examen unde se găsesc sălile de examen. Ei sunt atentionaţi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen şi să nu staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute. Candidaţii care au materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumati spre sala de depozitare a acestora.

  Candidaţii nu vor primi note, ci un punctaj care va arăta care este nivelul de competenţă, maximum 100 de puncte. La această probă nu se acordă puncte din oficiu. În funcţie de punctajul obţinut de fiecare elev, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului: 0-25 de puncte: utilizator începător;26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu; 51-74 de puncte: utilizator avansat;75-100 de puncte: utilizator experimentat.

  La proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română (proba A) de la BAC 2013, 94.106 dintre candidaţii de la BAC 2013, adică 62,86 au primit certificat de utilizator experimentat ai limbii române. Datele statistice de la Ministerul Educaţiei arată că 6.675 (11,14%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, iar 35.010 (23,38%) au obţinut certificatul de utilizator avansat.

  Continuare pe Jurnalul

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet