4.2 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Containerele din zona Stadionului CFR, una dintre soluțiile pentru adăpostirea oamenilor străzii, pe timp de iarnă

În contextul în care se apropie iarna, iar la Pașcani continuă să existe oameni ai străzii care sunt văzuți dormind pe bănci sau pe scări, reprezentanții primăriei Pașcani încearcă să vină în întâmpinarea acestora cu soluții. Astfel, o variantă luată în calcul de administrația locală este adăpostirea lor în containerele din zona Stadionului CFR.

Conform declarațiilor făcute de edilul municipiului, Marius Pintilie, în cadrul conferinței de presă de joi, 7 octombrie, situația ar urma să fie rezolvată în termen de câteva săptămâni, timp în care containerele ar urma să fie racordate la utilități, astfel încât oamenii străzii să aibă acces la condiții de trai decente, cu apă și canalizare.  Tot edilul a adăugat că cele două containere vor fi mutate pe locația serelor.

Precizăm că, până în momentul de față , au fost identificate cinci persoane cu o astfel de situație incertă, care caută sprijin din partea administrației locale.

O altă variantă de adăpost pentru oamenii străzii ar fi și blocul social din fata statiei de carburant Petrom. Conform declarațiile făcute de administratorului public, Claudiu Bodoașcă, în cadrul confeinței de presă de joia precută, 30 septembrie, în această locație apartamentele sunt ocupate în totalitate, cu excepția apartamentului de serviciu, folosit pentru cazuri de urgență.

Cu toate acestea, în blocul social locuiesc multe persoane care nu îndeplinesc condițiile de încadrare la asistență socială.

Administratorul public a justificat această situație prin faptul că pot fi cazați în această incintă și persoane cu venituri medii, nu doar minime.

O altă posibilitate care să fie luată în considerare de reprezentanții administrației locale din Pașcani  este și cazarea oamenilor fără adăpost în mansarda unora blocuri din zona vale a municipiului.

În ceea ce privește construcția unui nou centru social, administratorul public susține că aceasta nu este o soluție, iar impedimentul îl reprezintă faptul că serviciul social din cadrul primăriei nu are personalitate juridică și, deci, nu au putut fi accesate fonduri în acest sens.

Precizăm că Pașcaniul mai dispune de un centru social, în administrarea Protopopiatului Pașcani, construit în jurul anului 1997, din fonduri europene de către fundatia Vatra Pașcanilor, un grup de acțiune locală, din care a făcut parte si Primaria Pascani. Prin intermediul aceleași fundații, municipalitatea a primit un ajutor consistent în bani și obiecte din partea comunității din Fjiel. Clădirea funcționa inițiat ca un centru de zi pentru bătrâni, unde se oferea zilnic o masă caldă.

În prezent în spațiul din apropierea magazinului Kaufland din Pașcani, se adună copiii de la Asociația Lumină și Dar.

Mai multe informații despre proiectul finanțat de Vatra Pașcanilor a oferit consiliera PSD, Gabriela Nedelcu, fost specialist în cadrul fundatiei, la emisiuniea Pulsul Zilei, de vineri, 1 octombrie.

 

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Medic de la Spitalul de Urgență Pașcani decorat de președintele țării cu ordinul “Meritul Sanitar”

Seful sectiei ATI de la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, medicul Sergiu Ungureanu, a fost decorat de...

FOTO/VIDEO Ziua Națională a României, marcată și în satul Soci

Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata si in satul Soci. La biserica de lemn, inchinata ostasilor...

FOTO/VIDEO – Paradă militară, de Ziua Națională a României, la Lespezi

Lespezenii s-au bucurat miercuri, de Ziua Nationala a Romaniei, asa cum nu au facut-o niciodata, la ei...

Ziua Națională a României, în orașul Hârlău – FOTO/VIDEO

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Harlau. Evenimentul a început de la ora 10:30,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI