17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Contabilă cercetată pentru delapidare. Folosea documente false pentru a încasa banii persoanelor cu handicap

Ancheta explozivă la Primăria Municipiului Paşcani. Poliţia a fost sesizată chiar de conducerea instituţiei după ce în urma unui control au fost descoperite operaţiuni contabile dubioase. Este vorba despre o serie de plăţi ilegale făcute din bugetul local într-un cont particular. Deocamdată nu se ştie cât de mare este pagubă şi nici câte persoane au fost implicate. Plângerea a fost depusă la Poliţia municipiului Paşcani iar cercetările au fost începute de poliţiştii antifrauda.

Principalul suspect este contabilă Mihaela Agapi. Conform unor surse neoficiale ea ar fi efectuat mai multe plăţi în contul său de salarii pe baza unor documente false. Banii proveneau din fondurile alocate persoanelor cu handicap şi însoţitorilor acestora. Mai exact în statele de plată au fost trecuţi mai mulţi beneficiari fictivi iar pe ordinele de plată contul bancar al contabilei. Actele false au fost semnate inclusiv de şefii Primăriei, fără să îşi dea seama de excrocherie. Afacerea a ieşit la iveală din întâmplare. Suspecta ar fi lăsat pe birou documentele falsificate iar o colegă le-a găsit şi l-a anunţat imediat pe primar.

Deocamdată nu se ştie la cât se ridică paguba din bugetul local dar sunt deja verificate toate conturile suspectei. Transferurile ilegale de bani ar fi început încă din anul 2010. Menţionăm că aceeaşi contabilă ar fi fost implicată şi în scandalul declanşat după ce inspectorii Curţii de Conturi au descoperit că din casieria Primăriei lipseau câteva sute de mii de lei. Este vorba despre decontarea unor cheltuieli fictive de natură juridică principalul suspect în acest caz fiind fostul jurist al instituţiei Lucian Cojocaru. Între timp juristul în cauză s-a transferat la RAGCL iar sumele au fost recuperate.

 

Foto: Facebook

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow