2.8 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Consultațiile medicale pot fi acordate în continuare la distanță. Cardul de sănătate, suspendat și pe perioada stării de alertă

Consultaţiile medicale date de medicii de familie sau în ambulatoriul de specialitate vor putea fi acordate în continuare la distanţă şi se va putea face decontarea acestor servicii fără folosirea fizică a cardului de sănătate în perioada stării de alertă, a anunţat, joi, vicepremierul Raluca Turcan.

Aceasta a prezentat, în acest sens, ordonanţa de urgenţă referitoare la măsurile pentru starea de alertă adoptate de Guvern.

„Se vor aloca sume suplimentare pentru decontarea cu prioritate a concediilor medicale pentru persoanele aflate în carantină şi cele infectate cu COVID-19. Aceasta este o problemă care a apărut şi necesită o rezolvare prin prelungirea măsurilor deja luate pe perioada stării de urgenţă”, a spus Turcan.

Potrivit acesteia, „consultaţiile medicale acordate de medicii de familie şi în ambulatoriul de specialitate vor putea fi acordate în continuare la distanţă, utilizând orice mijloace de comunicare şi, de asemenea, se va putea face decontarea acestor servicii fără folosirea fizică a cardului de sănătate”.

CONTINUARE PE DIGI24.RO

DE LA ACELAȘI AUTOR

Strandul din Pascani, in administrarea CSM

Strandul Municipal din Pascani a fost dat in administrarea...

Hotarare pentru trei sensuri giratorii, dupa aproape un an de povesti

  La aproape un an de zile de cand conducerea...

Licitatie pentru lucrarile de reabilitare a Gradinitei nr 2 si a Cresei nr 1

La aproape trei ani de la semnarea contractului de...