8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Constructorii avertizeaza: Asfalt peste conducte sparte daca nu se fac investitii

Situatie complicata la Pascani din cauza neintelegerilor privind operatorul de apa si canalizare. Investitiile europene privind modernizarea zonei Vale sunt in pericol de a fi date peste cap sau sa nu fie executate pana la sfarsitul anului, asa cum este pravazut in programul de finantate. In acest caz toti banii cheltuiti ar urma sa fie inapoiati Uniunii Europene, cea care a finantat in cea mai mare parte proiectul initiat de fostul primar Grigore Craciunescu.
Mai exact cateva strazi precum si Esplanada urmeaza sa fie modernizate fara ca toate conductele de apa si canalizare, sparte pentru ca nu au fost schimbate de zeci de ani de zile, sa fie schimbate. Semnalul de alarma a fost tras chiar de firma de constructii care trebuie sa execute lucrarile.
SC EKY SAM SRL a trimis o adresa Primariei Pascani prin care a anuntat ca va incepe lucrarile de asfaltare din 27 aprilie, peste tevile sparte. In aceasta situatie se afla str Mihai Eminescu, str Izvoarelor si Esplanada, acolo unde nu a fost luata nici o masura pentru remedierea retelor.
“Pe strada Mihai Eminescu si strada Izvoarelor nu s-a luat nici o masura din partea Primariei pentru a se remedia conducta de apa sparta (trei pozitii unde izvoraste in strada) prin urmare va aducem la cunostinta ca din data de 27.04.2015 vom demara asternearea stratului de binder pe cele doua strazi deoarece riscam sa iesim din perioada asumata prin grafic.
Pe esplanada nu s-a luat nici o masura pentru remedierea conductelor de apa sparte ce impiedica definitivarea lucrarilor de terasemente. Nesolutionarea acestor probleme conduce la intarzieri majore in derularea proiectului si nu vor fi asumate de catre noi ca si antreprenor general. Va rugam sa luati masurile ce se impun pentru ca derularea proiectului sa nu fie intrerupta”.

S-a ajuns la acesta situatie dupa ce Apa Vital a incetat lucarile de inlocuire a conductelor de apa in urma votului din noiembrie anul trecut prin care consilierii locali au anulat hotararile de delegare a serciiilor de apa si canalizare si iesirea din ARSACIS. Votul a fost luat la cerere unor cetateni nemultumiti de operatorul iesean pe motiv ca nu au fost incheiate contracte individuale de furnizare. Primaria a recunoscut ca nu are bani pentru a suporta aceste investitii si ca suma de 100.000 de lei prevazuta in bugetul local este pentru extinderea retelelor de gaz.  Singura solutie ar fi continuarea lucrarilor de cei care le-au inceput.

Pana acum Apa Vital a facut investii la Pascani de aproape 700.000 de lei din bugetul propriiu. Pe ordinea de zi a sedintei de vineri se afla un proiect de hotarare prin care sunt planificate si alte investitii, chiar pe strazile care urmeaza sa fie reabilitate. Proiectul ar urma sa fie votat doar daca, in aceeasi sedinta, vor fi votate mai intai proiectele privind ramanearea Pascaniului in ARSACIS iar serviciile de apa canalizare si epurare la Apa Vital.
Un alt motiv pentru care consilierii locali au fost de acord cu intrarea operatorullui iesean in Pascani sunt cele 13 milioane de euro de la Uniunea Europeana care urmeaza sa fie investite in municipiu . Banii vor fi folositi pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare din oras si cele cinci suburbi.
adresa eky san

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow