More

  Constantinescu si Bondariu, alesi in conducerea Mitropoliei

  Array

  Zi importanta pentru bisericile din Protopopiatul Pascani. Astazi au avut loc alegeri pentru desemnarea membrilor in Adunarea Eparhiala a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Aproape 200 de preoti si mereni au participat la vot, trei dintre ei fiind desemnati sa faca parte din conducerea bisericii in urmatorii 4 ani de zile
  Din randul preotilor a fost ales Petru Apostol de la Targu Frumos cu 43 de voturi in timp ce principalul sau contracandidat, preotul Ioan Juncanaru din parohia Lunca Pascani a obtinut 31 de voturi.
  De asemenea din randul merenilor a fost ales senatorul Florin Constantinescu si inginerul Ioan Bondariu.
  Pe lista candidatilor a mai fost inscris si Gheoghe Parlea din Miroslovesti.
  Alegeri similara au avut loc, astazi, in toate protopopiate din tara, votul fiind secret. S-a tinut cont de implicare caandidatilor in viata bisericeasca si de rolul si activitatea lor in societate.
  Mentionam ca rolul celor alesi este de a se implica in actiuni filantropice, in viata bisericeasca, sustinatori ai lacaselor de cult din protopopiate, dar si administrarea bunurilor ce apartin de biserici.Din 2010 pana in prezent, Protopopiatul Pascani a fost reprezentat de catre primarul Dumitru Pantazi, care este la al doilea mandat, nemaiavand voie sa candideze, administratorul public Gica Zanet, si preotul Petru Apostol din Targu Frumos.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet